Publicitat
Publicitat

Boires, niguls baixos i tempestes d'horabaixa

La mala visibilitat i la humitat elevada marcaran el temps durant el matí a prop de mar. Aquest horabaixa cauran ruixats sobtats i localment intensos a diferents comarques

Els bancs de boira que ahir a primera hora afectaven les Balears avui s'han desplaçat sobretot cap a Catalunya i el País Valencià. Durant el matí els núvols baixos i l'elevada humitat seran els protagonistes a prop de mar, fins i tot amb boires, com les que a primera hora reduïen la visibilitat fins als 100 metres a l'aeroport de Girona i fins als 300 a l'aeroport de València. Les boires costaneres acostumen a ser força persistents, la situació millorarà a la tarda però durant bona part del matí es mantindrà la possibilitat que a estones la visibilitat quedi molt reduïda a prop de mar. 

El pas d'un front serà l'altre ingredient del temps d'avui. Aquest horabaixa descarregaran ruixats i tempestes al Pirineu, Prepirineu, i també en algunes comarques de la Catalunya Central o fins i tot de Ponent. Localment els xàfecs podran descarregar amb força i deixar entre 10 i 20 l/m2 en poca estona, especialment en àmbits com el Ripollès, el Berguedà i el Solsonès. 

Demà quedaran restes de núvols a l'est, però en general hi haurà més sol que no pas núvols. Baixarà la humitat i caldrà abrigar-se més a primera hora. Al centre de la setmana l'ambient serà menys calorós a l'interior i al Pirineu, però el canvi gairebé no es notarà a la costa. Divendres a última hora arribarà un segon canvi de temps encara per definir, probablement descarregaran alguns xàfecs però per ara s'entreveu una tongada curta de pluges que no afectaria totes les comarques.

A http://arabalears.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi, inclosa la primera aproximació al temps del cap de setmana.