Publicitat
Publicitat

RELLEU MUNICIPAL

Bartomeu Morro és investit batle de Sencelles

El socialista rep la vara de Joan Carles Verd (El Pi) i governarà fins al 2015

Bartomeu Morro, del PSOE-ISIB (Independents per Sencelles i Biniali), fou investit ahir nou batle de Sencelles. El socialista succeeix Joan Carles Verd (El Pi), qui ha estat primer edil del municipi durant els primers dos anys i mig de legislatura.

Aquest canvi de batlia ja estava acordat i és un dels punts del pacte al qual arribaren les tres formacions que governen el poble: el PSOE, amb dos edils; El Pi, amb tres, i Esquerra Unida, amb un.

El ple d'ahir començà amb la renúncia i el comiat de Verd i continuà amb la presentació de candidatures per elegir el nou primera vara. Per part del Partit Popular, únic grup de l'oposició amb cinc regidors, s'hi va presentar la portaveu Antònia Vallès. Pel que fa als altres partits, ni EU ni El Pi no hi presentaren candidat. Els populars votaren per Vallès, mentre que els sis regidors restants avalaren la investidura de Morro.

Discurs emotiu

El discurs d'investidura del nou batle fou emotiu i no se centrà en les accions de govern que es duran a terme durant el proper any i mig. Morro anuncià un govern continuista i destacà que aquesta legislatura és la de les "infraestructures silencioses", referint-se al fet que l'Ajuntament treballa per garantir els drets bàsics i l'estabilitat econòmica, per damunt dels grans projectes.

També aprofità per agrair al batle sortint la feina feta i tingué un record especial per a Miquel Llabrés Xeliu, qui fundà el partit local a Sencelles i morí enguany. Tots els partits de l'arc polític senceller tingueren bons desitjos per al nou batle i li comunicaren el seu suport. A Joan Carles Verd, li agraïren la seva capacitat de diàleg i entesa.

Bartomeu Morro passarà a gaudir de la dedicació exclusiva i a ocupar-se de l'àrea d'Urbanisme -que fins ara duia Verd-, a més de les de Cultura i Festes, de les quals ja s'ha encarregat durant tot el mandat. Pel que fa a la resta de regidories, no hi haurà cap modificació, segons va anunciar.

Ple a vessar

Morro va prendre possessió del càrrec en una sala de plens on no hi va cabre tothom. A més d'amics i familiars, hi havia una presència nombrosa de polítics.

A primera fila hi eren la secretària general dels socialistes, Francina Armengol; la secretària general del partit a Mallorca, Sílvia Cano; i la portaveu a Palma, Aina Calvo.

També hi eren presents l'expresident del Govern Francesc Antich; Josep Melià, vicepresident d'El Pi, i alguns batles com el de Costitx i el d'Algaida.

El pacte de govern entre El Pi, el PSOE i EU es va reeditar el juliol de 2011, dos mesos després de les eleccions. En aquelles moments, Joan Carles Verd ja havia estat investit batle amb els vots dels que després serien finalment els seus socis de govern.

Els populars, que havien estat la força més votada en les darreres eleccions, no varen aconseguir pactar amb ningú i, per tant, quedaren a l'oposició.

Aquesta és ja la segona vegada que Bartomeu Morro accedeix a la batlia de Sencelles. Ja va ser primer edil del municipi durant el darrer any de la legislatura 2007-2011, en la qual també s'havia subscrit un pacte amb els regionalistes (llavors sota les sigles d'UM) i amb EU, i en el qual li va pertocar un any com a batle.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF