CRÒNICA NEGRA
Balears 25/06/2014

Assassinat a trets a Portocristo

Ángel Abad, de 61 anys, va aparèixer ahir dematí mort a l’interior del seu restaurant del nucli costaner

Joan Sitges
2 min

PortocristoUn veí de Portocristo va aparèixer mort darrere de la barra del restaurant que regentava des de feia prop de trenta anys. Dos trets que els veïns no varen sentir acabaren a primera hora del matí d’ahir amb la vida d’Ángel Abad, de 61 anys i de nacionalitat espanyola. Ell era el propietari i cuiner del bar Gorli, situat a primera línia just davant un dels principals accessos a la platja.

“Aquí hi viu gent i hi ha negocis, però ningú no ha sentit res fins que ha aparegut la Policia”, informaren alguns veïns del restaurant on ahir va tenir lloc l’assassinat. De fet, ningú no va sospitar res fins que la dona que cada matí s’encarregava de fer net el restaurant va trobar el cos sense vida d’Ángel Abad darrere la barra i amb ferides d’arma de foc, segons va assenyalar la Policia.

“La senyora ha sortit a demanar ajuda i ha passat un cotxe de la Policia Local que n’ha donat l’avís”, varen explicar alguns testimonis. Així, devers les deu del matí, el Grup d’Homicidis de la Policia Nacional es va desplaçar fins al restaurant Gorli de Portocristo i va precintar l’establiment per fer-se càrrec de la investigació que haurà d’ajudar a determinar l’autor de la mort d’Abad i els motius del crim.

Membres de la Policia Científica, el forense i el jutge de guàrdia de Manacor acudiren ahir al restaurant de primera línia de Portocristo i, després de l’aixecament del cadàver de la víctima, devers la una del migdia, els investigadors continuaren la feina fins l’horabaixa.

Segons varen indicar des de la Policia Nacional, totes les línies d’investigació continuen obertes i, de fet, els agents ahir sol·licitaren als familiars i als veïns tota la informació que pugui ser útil per poder identificar l’autor del crim. A més de la investigació al restaurant, l’autòpsia que els forenses faran al cos de la víctima haurà d’aportar proves a la investigació. Unes proves que, previsiblement, ajudaran a determinar les causes exactes que han motivat la mort del propietari del restaurant Gorli.

Els veïns i els treballadors de les botigues de souvenirs i dels bars que s’ubiquen a prop del Gorli explicaren que la víctima “era el més dematiner de tots i ell cada dia hi arribava devers les set del matí, muntava la terrassa al passeig de davant la platja i després arreglava la cuina i sortia a comprar”. No era fins més tard que hi anava la seva filla, que feia de cambrera al bar Gorli i que ahir encara no havia arribat quan es va produir l’assassinat.

“El restaurant obria els matins i tancava els migdies. No crec que el crim hagués pogut passar ahir vespre perquè ell no hi era mai a la nit. El restaurant serveix dinars però no sopars”, explicà un altre veí. Per això, alguns dels que solien coincidir amb la víctima sospitaven ahir que “l’assassí sabia on el podia esperar i l’ha matat sense fer renou”.

stats