Arxivada la causa que investiga el patrimoni de Jaume Matas

En aquesta peça s'indagaven la compra i la rehabilitació de l'habitatge del nucli antic de Palma conegut com el 'palauet'

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma ha dictat una interlocutòria en què es declara el sobreseïment provisional i l'arxivament de la peça número 24 del cas Palma Arena. En aquesta peça separada eren investigats Jaume Matas, María Teresa Areal, Fernando Juan Areal, Bartolomé Reus, Miguel Ángel García-Inés, Antonio Obrador, Josefa Lorca i Emilia Rodríguez per un presumpte delicte de blanqueig de capitals

El jutge del cas Palma Arena, José Castro, ha arxivat la peça relativa a l'increment del patrimoni de l'expresident del Govern balear Jaume Matas després de desistir la Fiscalia Anticorrupció de presentar acusació en contra seva per falta de proves.

Castro ha dictat la interlocutòria de sobreseïment provisional de la peça una vegada que el Ministeri Públic li ha comunicat que, encara que és palès "un increment no justificat del patrimoni" de Matas i "l'ús reiterat de doblers opacs per a l'adquisició de béns mobles i la contractació de diferents serveis", no hi ha proves de l'origen il·lícit d'aquests fons.

El setembre passat el jutge instructor va demanar a les acusacions que es pronunciassin després de tancar la recerca apreciant indicis de blanqueig de capitals per part de Matas; la seva esposa, Mayte Areal, el seu cunyat Fernando Areal i cinc persones més.

A més de la compra i la rehabilitació de l'habitatge del nucli antic de Palma conegut com el 'palauet', s'havien investigat la compra i la reforma d'un pis a Madrid i despeses relacionades amb propietats en la Colònia de Sant Jordi, al sud de Mallorca.

No obstant això, l' Advocacia de la Comunitat, personada en la causa, va desistir en l'acusació perquè entenia que mancava de legitimitat perquè el delicte que s'atribuïa als imputats no afectava els comptes autonòmics i ara la Fiscalia ha fet el mateix per la manca de proves per demostrar les seves sospites.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF