GOVERNABILITAT DE L'ESTAT

Armengol trasllada al president de la gestora del PSOE el seu no a Rajoy

La presidenta dels socialistes balears ha explicat a Javier Fernández la seva oposició a abstenir-se en la investidura, recordant que la "militància ha de tenir la paraula"

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha traslladat aquest dimecres, 12 d'octubre, al president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, la seva posició contrària a facilitar per la via de l'abstenció la investidura de Mariano Rajoy i li ha demanat que consulti aquesta decisió als militants del partit.

Ha estat la mateixa Armengol qui ha fet pública, a través de Twitter, la seva conversa amb Fernández, amb qui ha coincidit aquest matí, igual que quatre presidents socialistes més, en la desfilada militar i en la recepció que ha tingut lloc al palau Real, amb motiu de la celebració del 12 d'octubre.

"Avui, a Madrid, li he explicat a javier_asturias que la militància ha de tenir la paraula. Des de les Balears defensarem el no al PP", ha tuitat la presidenta.

En una conversa informal amb periodistes al palau Real, la presidenta balear ha assegurat que "lluitarà fins al final" per mantenir la posició del no a Rajoy.

Armengol ha advertit que Javier Fernández no la "convencerà" que és millor abstenir-se que anar a eleccions, perquè té "clar que la posició del PSOE ha de ser no". Fins i tot ha apuntat amb contundència que li "és igual" el que digui el comitè federal quan es pronunciï.

En la seva opinió, no ha estat "adequat" que el president de la gestora obrís, als mitjans, un debat que no s'ha obert en el partit i sense que els militants puguin opinar, ja que amb això "el partit perd democràcia".

Armengol és, al costat del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, la major defensora en el PSOE del "no és no", encunyat per Pedro Sánchez, de la possibilitat d'un govern alternatiu i de consultar la militància, tal com propugnava Sánchez abans de dimitir.

La seva conversa d'aquest 12 d'octubre amb el president asturià s'emmarca dins de la ronda que aquest s'ha proposat de fer, en qualitat de president de la gestora del PSOE, amb tots els secretaris generals del seu partit per preparar el comitè federal que haurà de decidir si canvia el seu vot en contra a la investidura de Rajoy per l'abstenció, amb la finalitat d'evitar unes terceres eleccions.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF