Ara Mateix

Amics de la terra, Biciutat i el GOB agraeixen una Catedral lliure de cotxes

Les entitats destaquen que la tendència és la d'alliberar els centres històrics de la presència d'automòbils

Amics de la terra, Biciutat de Mallorca i el Gob han aplaudit la decisió de l'Ajuntament de Palma d'alliberar l'espai limítrof a la Seu de la presència permanent de cotxes.

Els cotxes aparcats en les proximitats de la Catedral degrada la visió d'un conjunt monumental "únic, probablement el més representatiu de la nostra ciutat", en la qual han de prevaler els vianants, destaquen les tres entitats ecologistes en un comunicat. La contaminació pròpia dels vehicles de motor, a més, ennegreix les parets dels edificis, insisteixen.

La tendència, que coincideix amb el que es realitza en moltes ciutats de l'entorn cultural de Palma, és la d' alliberar els centres històrics de la presència d'automòbils, limitant-la a l'estrictament imprescindible.

Ja que els taxis poden aparcar temporalment al costat de la Seu, les entitats insten a l'Ajuntament que cerqui una solució que permeti compaginar l'activitat professional denominada 'Taxitour' que duu a terme aquest sector amb la màxima protecció de l'enorme valor artístic de la zona.

Les notícies Ara Mateix no tenen els comentaris activats

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF