Acord parlamentari per suprimir els aforaments

El Parlament acorda la creació d'una ponència que reformi l'Estatut i elimini aquest dret de diputats i membres del Govern

La Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals ha aprovat aquest dimecres la creació d'una ponència de reforma de l'Estatut per suprimir els aforaments dels diputats i els membres del Govern. La iniciativa, presentada en forma de Proposició no de Llei (PNL) per MÉS per Menorca, ha estat aprovada amb els vots de tots els grups parlamentaris, excepte El Pi, que s'ha abstingut.

La diputada regionalista Maria Antònia Sureda ha argumentat que la formació comparteix la voluntat d'eliminar els aforaments però “no comparteix la fórmula”. En aquest sentit, ha proposat que, en comptes d'una ponència en què es puguin introduir altres reformes, es pactàs un text entre totes les formacions i que, posteriorment, s'aprovàs. Tot i que la diputada menorquinista Patricia Font li ha assegurat que, en cap cas, es plantegen que la ponència discuteixi res més que no siguin els aforaments, Sureda, finalment, s'ha abstingut.

El text, una vegada que sigui aprovat, haurà de ser remès al Congrés dels Diputats per a l'aprovació definitiva.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF