ARCA demana a Cort que mantingui el monòlit de la Feixina

L'entitat proteccionista diu que "llevar els rastres de la història demostra incultura i odi"

L'entitat proteccionista ARCA demana a Cort que mantingui el monòlit de la Feixina construït durant el franquisme. Els conservacionistes consideren que "els rastres de la història no es poden esborrar per dolenta que sigui", ja que "amb el pas del temps perden el sentit original i es transformen en elements de la ciutat".

En un comunicat, ARCA valora l'acord programàtic dels partits que governen a l'Ajuntament de Palma –PSIB, MÉS i Podem– sobre el desmuntatge i retirada del monument al creuer 'Baleares', enfonsat durant la Guerra Civil per les forces republicanes després d'haver estat un dels principals bucs de l'exèrcit franquista. L'entitat veu "incomprensible" que els mateixos partits polítics que quan governava Aina Calvo varen acordar conservar el monument, tot i que despullant-lo de tota inscripció o ornament laudatori, ara pretenguin destruir-lo".

L'entitat defensa el seu posicionament argumentant que "poques esglésies, palaus o fins i tot les piràmides d’Egipte superarien un test de drets humans". "Apostaríem per destruir-les o desmuntar-les per això?", es demana. "Llevar els rastres de la història demostra incultura i odi", assenyala.

Monument als defensors de les llibertats

Per això, ARCA demana conservar aquest monument i proposa que en un lloc cèntric de Palma es creï "un element escultòric d’homenatge a les persones que varen defensar la legalitat i les llibertats durant la Guerra Civil i durant la dictadura".

 

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF