Aptur demana la dimissió de Biel Barceló

La patronal del lloguer turístic li retreu haver estat "el gran responsable" d'una reforma legislativa que deixa els seus interessos "en un dels pitjors escenaris possibles"

El president d' Aptur, Joan Miralles, ha demanat la dimissió del vicepresident, Biel Barceló, una vegada que s'ha aprovat la reforma legislativa que regula el lloguer turístic. Visiblement enfadat, Miralles ha valorat "molt negativament" el text aprovat aquest dimarts, que, segons ha assegurat, "ens deixa en un dels pitjors escenaris possibles".

"Després de dos anys de travessia pel desert plens de promeses de regulació, no només no tenim regulació sinó que, a més, tenim multes més grans", ha assenyalat sense amagar el sentiment d'"indignació" per "com s'ha duit la llei". Miralles ha criticat, també, l'"actitud absolutament incomprensible" de Podem, formació que ha forçat que la llei no reguli expressament el lloguer turístic a plurifamiliars. Amb tot, el gruix de les crítiques ha anat dirigit a Barceló, que la patronal considera "el gran responsable que la llei no hagi arribat a bon port i que, fins i tot, sigui pitjor que el que hi havia". "Creim que és un frau d'aquest Govern", ha conclòs.

Miralles ha assegurat que el 50% de l'oferta de lloguer turístic a Balears es troba en plurifamiliars, "emparada per la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU)". En aquest sentit, ja ha assegurat que la reforma aprovada pel Parlament "envaeix competències estatals" i ha advertit que els serveis jurídics n'estudiaran el contingut per determinar les mesures a seguir.

Barceló s'ha defensat assegurant que "aquí hi va haver un mandat parlamentari que deia que havíem de regular totes les tipologies". "Nosaltres hem complit aquest mandat", ha afegit, "l'hem duit al Parlament i el Parlament democràticament, com han vist, s'ha estimat més que no hi entressin totes les tipologies". "Per tant", ha conclòs, "en tot cas, aquells qui van votar en el seu moment a favor de regular totes les tipologies i ara han canviat de vot, haurien de donar les explicacions pertinents".

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF