Entrevista

Pau Oliver: "El nou contingut audiovisual és fugaç i ha de captar l'atenció des del primer minut"

Videògraf

3 min
Pau Oliver, videògraf.

PalmaPau Oliver és videògraf per passió. Fa poc més d'un any que ha creat The Travelfilm, una pàgina web enfocada a les noves necessitats del món audiovisual. Defineix el seu estil com a dinàmic i modern i assegura que la clau de l'èxit és adaptar-se a la realitat en què vivim. Aquest jove mallorquí ha treballat en diversos àmbits del sector i amb la seva càmera ha gravat a diferents parts del món. Amb un nou projecte a punt de veure la llum, es considera una persona ambiciosa i un privilegiat per dedicar-se a allò que més li agrada.

Com vàreu descobrir la passió pel món audiovisual?

— Quan tenia 14 anys, vaig començar a patinar amb skate i a poc a poc em va entrar la curiositat per filmar les estones en què practicava aquest esport. Al cap d'un temps vaig fer els meus primers vídeos per a botigues a canvi de material (rodes, roba, etc.). Així va ser com vaig iniciar el meu camí. El que va començar com a un hobby ha acabat sent la meva professió.

Com definiríeu el vostre estil?

— Els meus vídeos tenen un estil modern, fresc i dinàmic. El meu objectiu principal és emocionar la gent. M'agrada experimentar amb la música i utilitzar diferents estils per no deixar de sorprendre mai els meus clients.

Què creieu que us diferencia d'uns altres videògrafs?

— Si alguna cosa m'ha funcionat és, precisament, fer aquest tipus de vídeos més moderns i adaptats a la realitat en la qual vivim. Vídeos curts i dinàmics, ja que avui dia el nou contingut audiovisual és fugaç i ha de captar l'atenció des del primer minut.

Què no pot faltar en els vostres reportatges perquè estigueu satisfet amb el resultat final?

— Sempre que puc i ho consider oportú utilitz el dron per gravar. Crec que aquest aparell dona una visió única i inigualable que no es pot aconseguir amb una càmera de les de tota la vida.

Tot i treballar en diferents àmbits, us heu especialitzat en el sector de les noces. Quins són els moments clau que necessitau captar en un dia tan especial per a les parelles?

— Sempre prioritzam la part de la festa. El moment de la celebració on es veuen els noviis gaudint i ballant amb familiars i amics. El meu estil està molt enfocat a la part més moguda d'aquest esdeveniment. No obstant això, també és fonamental immortalitzar els moments més emotius.

Ens podeu contar alguna anècdota curiosa o divertida?

— Una vegada, just en acabar la cerimònia, va començar a ploure. Els noviis es varen posar a ballar enmig del diluvi i varen convertir aquell moment en únic i inoblidable. Sens dubte ha estat un dels millors dies que he viscut al costat d'una parella.

Heu fet feina a diferents parts del món i en molts tipus d'esdeveniments. Quin és el treball que recordau d'una manera més especial?

— Encara que sigui més personal i no tant de professional, sens dubte el vídeo que record d'una manera més especial és el que vaig fer a Colòmbia. Feia més de 12 anys que la meva parella no veia la seva família i vàrem anar per sorpresa a visitar-los. La reacció de la seva família va ser tan emotiva que no ho oblidaré mai. Cada vegada que mir aquest vídeo em continuu emocionant.

Quina és la part més satisfactòria de la vostra professió? I la més complicada?

— La més satisfactòria és que mai ningú no contracta el nostre servei per obligació. Sempre que et demanen fer un vídeo és perquè tenen la il·lusió de documentar un esdeveniment molt especial per a ells. En canvi, i amb la mà al cor, no et puc mencionar cap part complicada. El vídeo és la meva passió i em consider un privilegiat per dedicar-me a allò que més m'agrada.

Quin consell donaríeu a algú que es vol dedicar al món audiovisual de manera professional?

— Li diria que surti a gravar i que posi en pràctica les seves habilitats. Que no tingui por d'equivocar-se i que sempre intenti innovar. La millor manera d'aprendre i guanyar experiència és sortir a filmar. No importa el lloc, a qui o quan.

Quins són els vostres projectes de futur?

— Ara mateix estam treballant en una acadèmia perquè tots els apassionats d'aquest sector trobin un lloc en el qual aprendre i adaptat a la realitat actual, en què no només cal saber fer vídeos sinó també gestionar el teu propi negoci. Estic convençut que aquest projecte pot ser l'inici del camí per a moltes persones que es vulguin dedicar a aquest món.

stats