Setze propostes culturals per a aquest cap de setmana

Fira B!

‘Capaltard’, tragèdia amb caràcter realista

La tràgica història de dues germanes òrfenes de mare. Bàrbara i Lina viuen aïllades en una casa amb el seu pare, que és el pes que les oprimeix i les va destruint a poc a poc. La necessitat d’aconseguir sobreviure a la situació de submissió i abús del pare, així com l’aparició de Pere, farà que parteixin per camins molt diferents, que les distanciaran fins a un punt sense retorn. Aquesta peça de caràcter realista, que gira al voltant del maltractament i l’abús sexual d’un pare sobre les seves filles, va ser premiada amb el Llorenç Moyà d’obres dramàtiques el 2017. La intenció és transmetre les conseqüències psicològiques, socials i de relacions personals d’aquests fets.


Teatre Municipal Mar i Terra (c. de Sant Magí, 89-91. Palma).

Dissabte 29 de setembre a les 19 h. 10 euros.

Berri Txarrak

Atomic Fest 2018

El grup navarrenc Berri Txarrak encapçalarà el cartell de l’Atomic Fest, el festival de rock organitzat pel local Atomic Garden.


Es Gremi, Palma.

Dissabte 29 de setembre a mitjanit. A partir de 22 euros.

Dinamo, The Southnormales i Combo Bulla

Gran festa final de temporada

Per celebrar el final de la temporada, Sa Possessió organitza una gran festa. La varietat musical serà protagonista de la nit, amb grups emergents de les Balears. Hi actuaran bandes com Dinamo, The Southnormales i Combo Bulla, que s’encarregaran d’animar la festa.


Sa Possessió, (carrer del Gremi de Velluters, 14. Palma).

Dissabte 29 de setembre a les 23 h. Entre 10 i 12 euros.

Estados de Ánimo

Homenatge a El Canto del Loco

Els millors temes musicals d’El Canto del Loco arriben a La Movida per fer un repàs dels millors moments i les millors cançons del grup espanyol. Estados de Ánimo va sorgir l’any 2006 amb l’objectiu de recuperar els millors temes de la banda liderada per Dani Martín.


La Movida (carrer d’Albó, s/n. Centre comercial Centroparc. Palma).

Dissabte 29 de setembre a les 22 h. 8 euros.

Ice Crime

Fira B!

Arriba a Fira B! un grup de rock compost per sis mallorquins que va néixer fa dos anys i mig i que ha aconseguit destacar als seus concerts i festivals, com el BAM Festival La Mercè, el festival Altaveu, el Mallorca Live Festival o o el festival Solarnit. A més, han estat portada de la revista Enderrock i s’han proclamat guanyadors o finalistes d’un gran nombre de concursos locals i estatals. El grup Ice Crime serà l’encarregat de fer vibrar el parc de la Mar amb les seves cançons, que no deixen indiferent ningú.

Parc de la Mar (Palma).

Dissabte 29 de setembre a les 18.45 h. Gratuït.

Nina Juanico i Patricia Romero

Joventuts Musicals de Maó

Comença el cicle d’octubre a la Casa Reynolds amb el concert a càrrec de Nina Juanico, al violí, i Patricia Romero, al piano, que interpretaran obres de L.V. Beethoven, C. Debussy i C. Frank.

Casa Reynolds (Palma).

Dissabte 29 de setembre a les 20 h. A partir de 5 euros.

Marcel Cranc

Fira B!

El Museu de Mallorca serà l’escenari de l’actuació de Marcel Cranc, un compositor que ja ha editat sis discos en què prevalen l’elegància i la facilitat que mostra barrejant harmònicament el folk, l’electrònica, les guitarres acústiques i el pop.


Museu de Mallorca (carrer de la Portella, 5. Palma).

Dissabte 29 de setembre a les 21.45 h. Gratuït.

Gala lírica

Pro-Arte

Arriba, una vegada més, la millor òpera francesa i italiana i la sarsuela més popular torna al Palau de Congressos de Santa Eulària. A la gala organitzada per Pro-Arte, els amants del gènere podran gaudir de les veus d’Alfia Karimova i Sofía Herranz, acompanyades per Elena Kolesnikova al piano. La recaptació del concert es destinarà a l’Associació d’Eivissa i Formentera Contra el Càncer (AEFCC).

Palau de Congressos de Santa Eulària (av. del Dr. Camacho, s/n).

Diumenge dia 30 de setembre a les 21 h. 15 euros per als adults i 10 euros per als més petits.

‘Extremalism’

Ballet National de Marseille

Fa 20 anys va començar la col·laboració entre Emio Greco i Peter C. Scholten. Enguany arriben a l’Auditòrium de Palma, tornant als inicis de la seva obra, que defineix el seu enfocament. Extremalism explora la manera com la humanitat respon a la crisi actual.

Auditòrium (passeig Marítim, 18. Palma).

Dissabte 29 a les 21 h. Entre 35 i 50 euros.

Visites dramatitzades

TeatrEROS

El grup TeatrEROS realitza visites teatralitzades amb els visitants del Museu de Pollença. Es tracta d’un recorregut pels racons que amaga el museu. Les influències dels anys 60, peces del gòtic, pintura, peces de caràcter arqueològic i la col·lecció Atilio Boveri seran algunes de les coses que els visitants podran veure d’una manera diferent.


Museu de Pollença (carrer de Pere J. Salas Cànaves, s/n).

Dissabte 29 de setembre a les 18 h. Gratuït.

‘Carinyo’

Pérez & Disla

L’Auditori d’Alcudia acull Carinyo, una obra que aborda la dificultat de les relacions i com es detecta el problema i s’enfronta per solucionar-lo. Els vincles, el retrobament, el fet d’estar a prop però no estar junts o cercar la manera de no trencar amb el present. Totes aquestes situacions que plantegen els seus autors, Juli Disla i Jaume Pérez, les representaran Sergio Caballero i Mireia Pérez.


Auditori d’Alcúdia (Porta de Mallorca, 3. Palma).

Dissabte 29 de setembre a les 21 h. 12 euros.

‘Las Muchísimas’

Mariantònia Olive

La continuació de‘Las Muchas arriba de la mà de la seva creadora, Mariantònia Oliver. Las Muchísimas està format per 17 dones d’entre 61 i 75 anys de diferents nacionalitats que han creat un projecte escènic únic amb el seu equip creatiu. Es tracta d’un experiment escènic que mescla l’alegria, la tristesa, el coneixement del propi cos, de l’amor i, sobretot, la felicitat.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2A. Palma).

Dissabte 29 de setembre a les 20.30 h. Entre 12 i 20 euros.

‘La classe’

Sergio Baos

La classe, una obra que es troba entre el teatre anglès i la tragèdia grega, planteja un viatge a través de la vida de dos amics, dos adolescents companys de pupitre que anirem seguint pràcticament al llarg de tota la seva vida. L’obra parla de l’amistat entre dos homes, amb els quals es descobreixen un seguit de secrets que els emboliquen.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2A. Palma).

Dissabte 29 de setembre a les 22 h. 15 euros.

‘Los planetas. Diarios de un viaje improbable’

Divulgació científica

Proposta multimèdia de divulgació científica que integra la música amb imatges i text en temps real per oferir un espectacle únic per explicar les característiques més destacables del sistema solar. A càrrec de Black Noise Produccions i amb Xavi Villanueva, biòleg i educador de ciències des de fa més de 20 anys, i els dos músics Biyi Amez y Hernan Livolsi. L’espectador farà un viatge a l’estrella més pròxima a la Terra i a les particularitats més excepcionals dels planetes coneguts.

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma).

Dissabte 29 de setembre a les 19 h. 4 €.

‘Pone orden’

Miquel Lago

Després de diferents temporades d’èxit amb l’espectacle ‘Soy un miserable’, el còmic gallec torna a pujar als escenaris amb una nova actuació. ‘Pone Orden’ pretén posar en ordre el món que rodeja l’humorista d’una vegada.
T

rui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma).

Diumenge dia 30 de setembre a les 19 h. 22 euros.

‘Reniement poètic’

Creació col·lectiva

El Teatre Municipal de Vilafranca de Bonany produeix aquest espectacle de creació col·lectiva, que ha sorgit a través de l’experimentació, la reflexió, la improvisació i els exercicis teatrals. ‘Reniement poètic’ està dirigit per Zielinska i l’interpreten Catalina Company, Joana Karmany, Josep Bonnín, Patricia Garcia i Sebastià Roig.

Teatre Municipal de Vilafranca (carrer de Sant Martí, 25).

Diumenge 30 de setembre a les 19 h. 3 euros.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF