Cultura 02/08/2019

Deu propostes culturals per als pròxims dies

Música, dansa, teatre i moltes més activitats a l'agenda cultural

Ara Balears
5 min
Deu propostes culturals pels pròxims dies

Cocanha

Lluna en Vers

Les polifonies vocals de la música occitana dibuixen històries sovint íntimament lligades a la gent que vivia, treballava i conversava a l’aire lliure. Cocanha està format per tres veus femenines que, amb Tolosa com a punt de trobada i la llengua occitana com a terreny de joc vocal, fan sonar els repertoris pirinencs, gascons i llenguadocians. Acompanyades per tambors de cordes i percussió corporal, evoquen un so natural, generós i sincer. Una banda occitana per a un concert que es balla, o un ball que s’escolta, ple d’elegància, humor i caràcter. Abans del concert, a les 18 h, hi haurà un taller de danses occitanes, a càrrec de Joan Codina, per facilitar la participació en les danses del concert.

Santuari de Consolació (polígon Joan Mas i Mates, s/n. Sant Joan). Dissabte 3 a les 21 h. 8 €.

Manuel Carrasco

‘La cruz del mapa’

El cantant de pop Manuel Carrasco, que es va donar a conèixer a la segona edició del concurs televisiu 'Operación Triunfo', presenta a Palma el seu darrer treball, 'La cruz del mapa' (Universal Music Spain), que ha estat triple disc de plata i ha aconseguit mantenir-se sis setmanes en el número 1 de la llista oficial de vendes d’àlbums a Espanya. Damunt l’escenari, Carrasco ofereix un concert enèrgic, amb una producció cuidada al detall en què combina les cançons del seu nou disc i les que ha anat creant al llarg d’aquests anys.

Recinte de Son Fusteret (camí vell de Bunyola. Palma). Dissabte 3 i diumenge 4 a les 22 h. 38,50 €.

Village People

Port Adriano Music Festival

Els reis de la música disco fan gala d’una gran simpatia i energia. La formació convertirà l’escenari de Port Adriano en una discoteca novaiorquesa dels anys 70 i 80, cantant i ballant els grans 'hits' d’una carrera plena d’èxits, entre els quals no falten 'Macho Man', 'Can´t stop the music', 'Let’s go back to the dance floor', 'In the navy' o la mítica 'Y.M.C.A'. Fidels a l’esperit de la formació, els sis membres de la banda converteixen el concert en tot un espectacle amb coreografies, vestuari, moviments i un ritme imparable que contagia el públic des de les primeres cançons.

Port Adriano (urbanizació del Toro, s/n. Calvià). Dissabte 3 d’agost a les 22 h. A la graderia, 55-127,50 €; a platea, 77-242 €.

Iván Martín

Festival Chopin Valldemossa

El pianista Iván Martín és avui dia un dels més brillants de la seva generació en el panorama musical espanyol. Va començar els estudis musicals a cinc anys amb la professora Lorenza Ramos, els continuà al Conservatori Superior de Música de las Palmas de Gran Canària amb els professors Nicole Postel i Francisco Martínez, els culminà amb les més altes qualificacions, i completà la seva formació musical a l’Escola Superior de Música Reina Sofia (Madrid) sota la direcció de Dimitri Bashkirov i Galina Eguiazarova i, més tard, amb el mestre polonès Ireneusz Jagla a Palma. El pianista, en el festival valldemossí Chopin, interpretarà música de Mozart i Chopin.

Claustre de la Cartoixa (plaça de la Cartoixa, 1. Valldemossa). Diumenge 4 a les 22 h. 20-30 €.

Lina Tur i Alba Ventura

47è Festival de Música d’Estiu

Lina Tur Bonet és considerada internacionalment com una de les violinistes més interessants de la seva generació. El seu enregistrament de l’'Obertura V' de Corelli amb ornamentacions pròpies ha estat escollida 'recommended top version' d’entre totes les versions existents per la BBC Ràdio 3 en el seu programa 'Building a library', i les seves 'Sonates del Rosari de Biber' varen ser qualificades de “referencials" per Gramophone. També han estat recomanats els seus enregistraments d’inèdits de Vivaldi per la Bayerische Rundfunk, la SWR i en les ràdios espanyola i austríaca.Tur actuarà acompanyada d’Alba Ventura, una pianista catalana amb una precoç trajectòria concertística. Va fer el seu debut com a solista a 13 anys amb el 'Concert KV 271' de Mozart, amb l’Orquestra de Cadaqués, dirigida per Neville Marriner a Sant Sebastià i a l’Auditori Nacional de Música de Madrid. En la temporada 2009-2010 va ser seleccionada com a única pianista solista pel programa 'Rising Stars', que promou TIRO (European Concert Hall Organisation). Ventura és professora titular al Conservatori Superior de Música del Liceu.

Claustre del Seminari (carrer del Castell Rupit. Ciutadella). Dilluns 5 a les 21 h. 9 €.

Joan Miquel Oliver

Sons de Nit

Joan Miquel Oliver participa en el cicle Sons de Nit amb el treball discogràfic, Elektra (Discmedi/ Blau), que completa la trilogia iniciada per Pegasus (2015) i continuada per Atlantis (2017). La veu del mallorquí es pot escoltar nua, sense efectes, en aquest treball. Les mescles de Toni Pastor han aconseguit un resultat proper i senzill.

Castell de Bellver (Camilo José Cela, s/n. Palma). Dissabte 3 a les 21 h. A partir de 15 euros.

Ismael Serrano

Guitarra i veu

El cantautor madrileny presenta el seu darrer treball, 'Todavía', a Porreres, Es tracta d’un disc que va ser gravat en directe a la localitat de Tigre (província de Buenos Aires, a l’Argentina) i que es va dur a terme amb la presència d’un reduït grup d’amics de l’artista. Serrano recopila en aquest disc versions dels seus temes de sempre i un tema inèdit: 'Crucé un océano'. L’artista torna per oferir una aposta senzilla i directa només acompanyat per la seva guitarra, com va fer als seus inicis durant els anys 90 al circuit dels bars i cafès que oferien a Madrid concerts en directe.

Santuari de Monti-sion (Porreres). Divendres 9 a les 22 h. 27,95 €.

Danse Mallorca Gala

Gala a l’Auditòrium

Una nit de dansa estructurada en format de gala en què els artistes representaran petits extractes de ballet, ja sigui en versió feta a duo o variacions individuals, de ballet clàssic, dansa neoclàssica, dansa espanyola o dansa contemporània. La Danse Mallorca Gala reunirà grans estrelles internacionals procedents de prestigioses companyies, com el Ballet Nacional d’Espanya, Het Nationale Ballet o la Bodytraffic de Los Angeles, totes sota la direcció artística del premi Nacional de dansa 2016 i exprimer ballarí del Nova York City Ballet, Joaquín de Llum. Els ballarins i ballarines són Lucía Lacarra, Josué Ullate, Yae Gee Park, Sara Fernández, Erez Ilian, Filipa de Castro, Carlos Pinillos, Lucía Campillo, Jesús Carmona, Laura Rosillo, Daniel Montero, Misako Kato i Héctor Ferrer.

Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca,18). Dissabte 3 a les 21 h. Platea, 55 € i amfiteatre, 45 €.

‘El llac dels cignes’

Ballet de Moscou

El Ballet de Moscou va ser fundat per Timur Fayziev el 1989. La companyia ha duit a terme nombroses gires pel Japó, Anglaterra, Espanya, Irlanda, Alemanya, Tailàndia i Suïssa, entre altres països. Avui dia i durant tota la seva història, el Ballet de Moscou exhibeix un repertori de les millors peces del ballet clàssic. L’any 2003 rebé del seu país el diploma honorífic per l’esforç realitzat per tota la companyia.

Auditòrium Sa Màniga (carrer de Son Galtà, 4. Cala Millor.) Dissabte 3 a les 21 h. 38 €.

Juan Carlos Ortega

Monòlegs

Aquest creador atmosfèric fa un repàs en el seu espectacle 'Relativitat General' de 14 tipus de sentiments. Ortega sap que és estrany i ho explota elaborant un humor que no s’assembla al de ningú. L’humorista crea unes historietes que barregen allò quotidià amb allò extraordinari. El seu humor és hereu del d’aquells còmics que reunien al voltant de la ràdio tota la família.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dimarts 6 a les 21 h. 20 €.

‘Loving Vincent’

Cinema a la Fresca

El Cinema a la Fresca de Palma presenta la pel·lícula 'Loving Vincent', de Dorota Kobiela i Hugh Welchman (Polònia, 2017), en la qual el jove Armand rep una carta del seu pare, el carter Joseph Roulin, per lliurar-la en mà a París al germà del seu amic Vincent Van Gogh.

Parc de la Mar, Palma. Dimarts, 6 d’agost, a les 21.30 h. Gratuït.

stats