Set activitats culturals per gaudir aquest cap de setmana

Música clàssica

La pianista Marianna Prjevalskaya arriba al Festival Chopin

És el primer dels festivals creats a Europa en memòria de Fryderyk Chopin. S’inicià el 1930 per iniciativa del compositor Joan Maria Thomàs per recordar l’estada a Valldemossa a l’hivern de 1838-1839 del compositor polonès i l’escriptora francesa George Sand. Primer, el festival incloïa significatius compositors i intèrprets de la primera meitat del segle XX, com Arthur Rubinstein, Alexandre Uninsky i Pau Casals. Però durant la dictadura desaparegué, i no es va reprendre fins al 1981, quan s’obrí també a la plàstica contemporània. Aclamada per la crítica com una gran pianista (el seu debut al Carnegie Hall de Nova York va ser descrit pel crític Franck Daykin com un dels millors recitals de la temporada), Marianna Prjevalskaya arriba al Festival Chopin 2018 de Valldemossa per interpretar obres de Chopin i Rakhmàninov. La primera part del programa està dedicada a Chopin amb Fantasia en fa menor, op. 49, 3 Masurques op. 63 i Scherzo núm. 2 en si bemoll menor, op. 31. La segona, a Serguei Rakhmàninov amb Études-Tableaux op. 33 i Variacions sobre un tema de Chopin op. 22.

Claustre de la Cartoixa de Valldemossa
Diumenge 19 a les 22 h


Microteatre

‘Llet tríada’, ‘Usos i costums...’ i ‘Teratrèmol(s)’

Tres petites obres componen l’edició d’estiu d’aquest format teatral d’El Somni Produccions. Les obres seleccionades són Llet tríada, escrita i dirigida per Bernat Molina i interpreda per Alba Flor i Sofia Muñiz; Usos i costums d’un vampir nobiliari, escrita i dirigida per Sergio Baos i interpreda per Miquel A. Torrens, Rodo Gener i Pere Mas, i Terratrèmol(s), escrita per Marta Barceló, dirigida per Joan M. Albinyana i interpretada per Marga López amb música d’Àlex Tejedor.

Oficines de Can Picafort
Dissabte 18 a les 21 h


Espectacle operístic

Diabolus in Música amb ‘Operamida’

Diabolus in Música presenta un espectacle interactiu operístic amb un argument triat pels mateixos espectadors. Amb uns dibuixos animats que enllaçaran les escenes, a Operamida un melòman guia per una història desenvolupada segons els suggeriments del assistents. L’espectacle pertany al 57è Festival de Pollença. Gràcies a la tecnologia, tres androides replicants aconseguiran reproduir qualsevol fragment que seleccioni el públic.

Sant Domingo (Pollença)
Dissabte 18 a les 21 h

Nits clàssiques de la Tramuntana

Chiavette Consort amb ‘Musicantes’

Penúltim concert amb l’únic grup d’aquest estiu amb instruments originals, el Chiavette Consort. Originat a Holanda, es dedica a la interpretació històrica del repertori antic amb instruments originals de l’època. Presenten Musicantes, en què, a més de combinar obres vocals amb acompanyament musical, obres vocals tocades per instruments i pura música instrumental, mostraran la seva polivalència: violinistes que toquen la viola, organistes que canten...

Església de Deià
Diumenge 19 a les 20.30 h

Dansa, teatre i música

Setena edició del Festival Pedra Viva

Cap de setmana dansa, performances, teatre i música. Dissabte arriba Pelegrins de Miquel Barcelona. Tot seguit, l’artista Marina E.G. Oferirà la performança Per què em falta l’aire quan respiro?, en què l’artista convida els altres a compartir el seu aire mitjançant la gola. Per acabar, hi haurà teatre amb Los paños de ganchillo, d’Eva Redondo. Ja diumenge serà el torn de música i teatre amb Tango amb l’actriu Gemma Moll i el músic Icar Toset. És una preciosa història d’amor animal que pessiga l’estómac i fa somriure. Després la jove companyia presenta Compte enrere de la coreògrafa Doryan Suárez, que tracta la immediatesa com l’eterna companya. Tot seguit, teatre amb Lucrècia, de Joan Ramis, un joia de la literatura neoclàssica en català.

Líthica (Ciutadella)
Dies 18 i 19 a partir de les 18 h

Música Indie

Torna el Festival MoboFest

El festival més indie de Mallorca ja és aquí, ple de sorpreses, música eclèctica, foodtrucks, art en directe... El puig de Consolació és l’escenari triat per a aquest festival, que es decanta per la música acústica i el rock independent. Inclourà les actuacions d’El petit de Cal Eril, Da Souza, Donallop, Dr Magneto, Saxophobia Funk Project, Vaquer, Xanguito, Bilo, Black Cigarette i Miquel Serra, cantautor nascut a Eivissa amb lletres profundes i melodies extretes des de la melancolia entremesclades amb ecos psicodèlics.

Consolació de Sant Joan
Dissabte 18 a les 18.30 hores

Projecte col·laboratiu

‘Faula’ amb ORA i Siberian Escape

Pensant que la música són les persones amb qui la compartim i els moments que compartim, neix Faula (2018), l’enregistrament d’un EP split que vol ser un projecte artístic col·laboratiu. S’hi han ajuntat Siberian Escape (rock alternatiu en la línia de Thursday, Alexisonfire i Million Dead) i ORA (rock instrumental influït per Pink Floyd, King Crimson i TOE, sense oblidar el referent: Gori Bujosa, el Frank Zappa de Binissalem) per oferir una proposta de rock alternatiu, més enllà de gravar dues bandes.

Pont de la Vila Roja (Alcúdia)
Dissabte 18 a les 22.00 hores

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF