Família, què podem fer?

Dissabte, 10 de novembre

Repte Superkids. El municipi de Calvià acull el Repte Superkids, un Ironman solidari a favor dels infants amb lesions cerebrals. Els protagonistes d’aquest esdeveniment són el triatleta Óscar Marín i el seu fill Iker, que pateix una lesió cerebral. L’objectiu d’aquest repte és recaptar fons per ajudar els infants amb lesions cerebrals, a més de contribuir a la sensibilització d’aquestes malalties. Comprant un dorsal a elitechip.net o el mateix dia de la prova a la Pista d’Atletisme o a Momentum Plaza, de Magaluf, qualsevol podrà participar en una jornada que començarà a les 8 h i que acabarà a mitjanit.

‘El viatge del petit príncep’. El musical és una adaptació del clàssic conte del francès Antoine de Saint-Exupéry. A partir de les 12 hores la Casa de Cultura de Campanet serà l’escenari d’aquesta obra ideal per anar-hi en família. El preu serà de 3 euros.

Fira de les Feines de Tardor. Capdellà celebra la tercera Fira de feines de tardor amb una mostra d’animals, mercat tradicional amb productes agroalimentaris i artesania, balls populars, actuacions musicals, cercaviles, torrada, taller d’eines tradicionals per a infants, jocs, xou infantil de màgia, mostra de cuina i xocolatada. Hi haurà jocs infantils amb el grup Kcodril a la plaça de la Vinya. Tot i això, la fira ofereix una gran varietat d’activitats durant tot el dia per passar en família.

’Amb vosaltres, l’increïble orgue Walcker!’. Un concert didàctic amb orgues de tub i les seves curiositats omplirà Can Balaguer (Palma) aquest dissabte i diumenge. Es tracta d’una proposta didàctica dissenyada per musicòlegs i docents de música pensada per animar tots els membres de la família. El concert començarà dissabte a les 18 h i diumenge a les 12 h. L’entrada és gratuïta i l’edat recomanada és a partir de 6 anys.

Jardí Màgic. Conjunt d’activitats que es fan al jardí del Centre Cultural La Misericòrdia, de Palma, al costat del ficus, en un racó especialment acollidor i emblemàtic. Amb aquest projecte es pretén augmentar l’oferta del Centre Cultural i, al mateix temps, fer un centre d’especial interès del foment de la lectura entre els més petits. L’acte començarà a partir de les 11 h.

Barridiades. L’Institut Municipal de l’Esport de l’Ajuntament de Palma organitza les jornades Barridiades, que ofereixen una àmplia oferta d’activitats, com voleibol, tennis, cotxes de pedals, hoquei, bàdminton, bàsquet, futbet, circuit de psicomotricitat, atletisme, slackline, petanca, escacs, i també d’esports adaptats, com vòlei, bitlles i goalball, esport paralímpic creat per a persones amb discapacitat visual que es basa en el sentit auditiu i la capacitat d’orientació dels participants. Serà a la plaça del Bisbe Planes del barri de Sant Jordi a partir de les 10.30 h.

‘El petit príncep’, tercera part. Continua l’aventura d’El petit príncep a la Biblioteca del Coll d’en Rabassa amb la lectura de diversos fragments d’aquesta obra de referència. L’activitat començarà a les 11.30 h i és gratuïta.

‘Happy Saturday Porto Pi’. Ludoteca, espai i tallers infantils gratuïts a Porto Pi Centre (sala infantil al costat d’H&M terrasses) a les 11 h. Una variada programació amb tallers lúdics, educatius i d’entreteniment, totalment gratuïta. Variades activitats en què els infants poden aprendre i potenciar la seva creativitat per divertir-se.

‘Temps de llegendes’. La Biblioteca Josep Maria Llompart de l’Escorxador, a Palma, oferirà un contacontes narrat per E. Danet. L’esdeveniment, que començarà a les 11 hores, està dirigit a infants a partit de 3 anys acompanyats d’un adult.

‘Què sap la biblioteca de les lupes màgiques?’. La Biblioteca de Son Cladera organitza l’espai ‘Lecto curiosos’ a partir de les 10.30 hores dedicat a nins i nines a partir de 7 anys.

‘Small food’. Cinema d’animació.Migo és un Yeti que viu amb els de la seva espècie en un poblat a les muntanyes. Encara que tots diuen el contrari, ell està ben convençut que realment existeixen els Pies Pequeños, és a dir, aquests mítics monstres sortits dels pitjors malsons. Es podrà veure a les 17 h al Teatre de Capdepera.

Diumenge, 11 de novembre

Boverins. La Bibliomòbil, un carro en forma de biblioteca mòbil arriba al Teatre de Lloseta amb una llibreria atapeïda de llibres i dos entranyables personatges que endinsaran els nins i les nines en un món de fantasia i coneixement. L’espectacle representa dos enamorats dels llibres que viatgen en un vell quadricicle i que tenen la missió de traspassar l’amor per la lectura als més petits, donat que els llibres, amb el pas del temps, han començat a desaparèixer a favor de les noves tecnologies. L’acte començarà a les 18 hores i el preu de l’entrada és de 5 euros.

Diada Solidària. Disc-Showland organitza un gran esdeveniment a la Sala Magna del Poble Espanyol, de Palma, amb la finalitat de recaptar fons per als damnificats de la torrentada de Sant Llorenç i el Llevant de Mallorca. Una “diada solidària” amb diferents actuacions, tallers i personatges temàtics per divertir als nins i nines. L’acte es durà a terme entre les 10 h i les 19 hores. L’entrada és de 5 euros i per als petits de 0 a 3 anys és gratuïta.

‘La barca de pedra’. Obra de teatre infantil que vol apropar les rondalles mallorquines als infants d’una manera lúdica. Amb elements tan senzills com els estris de cuina es viuran i es recrearan regnes, viatges, vaixells, tempestes, encanteris… Serà a les 12 hores a Sa Congregació (sa Pobla).

Dijous, 15 de novembre

‘L’arbre’. La companyia Melicotó Titelles representarà L’arbre, una obra de caràcter mediambiental que gira entorn dels arbres i la necessitat de plantar-ne, i que n’explica, a més, la importància com a elements vitals per a la vida a la Terra. Una obra senzilla i emocional amb molta tendresa per fer entendre als infants a partir dels tres anys la necessitat de protegir la natura. La funció es durà a terme a la Biblioteca Vicent Serra Orvay, de Sant Jordi de les Salines, Eivissa, a les 18 hores.

Divendres, 16 de novembre

‘Mima&Katastrofik’. Amb la direcció de Tomeu Gomila i Marc de Pablo, la companyia de teatre AuMents estrena a l’ Auditori d’Alcúdia Mima&Katastrofik, obra de Max que inclou la interpretació de Leticia Oz i el mateix de Pablo. L’obra començarà a les 10 hores i les entrades tenen un cost de 6 euros.

Planetes i estrelles. Activitat per iniciar els més menuts al món de l’astronomia i per despertar-los l’interès per l’observació del cel. Podran comparar la grandària dels diferents planetes del sistema solar i visualitzar algunes de les agrupacions d’estels més coneguts que serien visibles al moment de la visita, si la llum del Sol no ens les amaga. Es tracta d’una activitat organitzada per Caixa Fòrum de Palma a les 18 hores i és recomanada per a un públic familiar amb infants a partir de 4 anys.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF