Família, què podem fer?

Dissabte, 7 de juliol

‘La volta al món’. Contacontes seguit d’una activitat. Com podia imaginar en Santiago que al seu carrer trobaria un lleó, un cangur, un camell... i que tots l’acompanyarien a fer la volta al món? Un viatge a través del qual els més petits podran conèixer diferents animals de tots els continents. A la biblioteca del Coll d’en Rabassa, de Palma, de les 11.30 a les 12.30 h.

Taller ‘Decoram la biblioteca!’. Una activitat amb to estiuenc i acolorit. Consisteix a donar alegria a les caixes de fusta que guarden alguns llibres i decorar el racó literari infantil amb lectures relacionades amb l’estiu i la mar. A la biblioteca de Son Ximelis, de Palma, d’11 a 12.30 h.

Contacontes ‘Allà on viuen els monstres’. Un àlbum il·lustrat que parla d’en Max, un nin entremaliat que, quan la mare el castiga a l’habitació, viatja a un món fantàstic on es convertirà, ni més ni menys, que en el rei dels monstres. A la biblioteca de Son Cànaves, de Palma, d’11 a 12 h.

‘Què significa el meu nom?’. Activitat per explorar el significat dels noms a partir dels llibres. Els infants i joves cercaran el seu nom als llibres per saber-ne el significat. A partir d’aquí realitzaran un taller en el qual, en una cartolina DIN A4, dibuixaran el seu nom i n’escriuran el significat. A la biblioteca de Son Cladera, de Palma, de les 10.30 a les 12 h.

‘Charles Chaplin: El circ’. Cicle de cine recomanat per a infants a partir de 5 anys. En aquesta pel·lícula totalment muda, el rodamon Charlot convertit per casualitat en un artista circense, viatja amb un circ ambulant i s’enamora d’una dona genet que està enamorada d’un musculós trapezista. Al voltant d’aquest argument central, els espectadors coneixeran també altres fets i peripècies. Es tracta d’una comèdia romàntica dels Estats Units de l’any 1928 i que, el 1938, va ser guanyadora d’un Oscar. Al CaixaFòrum de Palma, a les 18 h. Preu de l’entrada 4 €.

Segona Fira Familiar. Conjunt de tallers, treballs manuals, espectacles de màgia, globoflèxia pinta cares, contacontes, concerts, animació infantil, arqueologia i fins i tot castells inflables a càrrec de la Ludoteca Colorins. Per a nins i nines entre 1 i 12 anys. Al recinte El Molino, Calvià. De 10 a 20 h tot el cap de setmana. Preu 5 €.

Festival Voramar: Arts i cultura a la platja. En el marc de les festes d’estiu de Can Pastilla, conjunt de tallers de creació històrica, música, acrobàcies, exposicions i venda d’artesania local i altres activitats. Durant tot el dissabte i diumenge al carrer dels Palangres, Can Pastilla.

Mercadet de Sant Magí, Santa Catalina. Mercat d’estiu amb animació, tallers i un parc infantil, a més d’antiguitats, artesania i articles de segona mà, reciclats i recuperats, objectes i roba vintage, gastronomia vegana i autòctona, art i música per a tota la família. A la plaça de la Verge del Miracle, prop del carrer de Sant Magí, de Palma.

Diumenge, 8 de juliol

‘Summer Sunday Market’. Activitat de gastronomia, música, moda i artesania organitzada per Colors Market Mallorca i que inclou l’actuació de Maria Bombolles a les 19 h al castell de Sant Carles, al dic de l’Oest, de Palma.

Dilluns, 9 dejuliol

Bibliojardí: ‘La biblioteca surt al jardí’. La Biblioteca de Cultura Artesana posa en marxa aquest projecte que consisteix a treure el servei de consulta al jardí del Centre Cultural la Misericòrdia, de Palma, durant els mesos d’estiu. El Bibliojardí té reservat una zona infantil perquè els més menuts s’entretinguin amb la lectura a l’aire lliure. A la biblioteca de la Misericòrdia, de Palma. De dilluns a divendres, de 9 a 20 h.

Taller ‘La brúixola de les cultures’. Creus que per tot el món es construeixen el mateix tipus de cases? Trobes que els teus costums i tradicions són les mateixes que, per exemple, les d’un infant japonès o marroquí? I el menjar? Coneixes com cuinen en altres països? Una activitat a càrrec de Núria Jiménez, de Diveraqueólogos per descobrir tots els secrets i curiositats que formen la cultura d’altres civilitzacions. Al Centre Social Flassaders, de Palma. Dilluns, dimarts i dijous, de 10 a 13 h.

Dimarts, 10 de juliol

‘Petits cuiners’. Taller matinal al Centre Social Flassaders a càrrec de Núria Jiménez. Qui va dir que posar-se un davantal fos difícil i avorrit? Una activitat perquè els infants de 6 a 12 anys gaudeixin d’aventures a la cuina i en surtin convertits en grans cuiners. Al Centre Social Flassaders, de Palma. Dimarts i dijous d’11.30 h a 13 h.

‘Jocs del Món’. Taller matinal a càrrec de Núria Jiménez, de Diveraqueólogos. Si vols saber a què juguen els nins i nines d’altres indrets del món, aquest és un bon taller per crear i aprendre a jugar els jocs que són típics per a infants d’altres països però que aquí no són coneguts. Una forma original de gaudir del temps d’oci a l’estiu i d’aprendre infinitat de jocs nous per ensenyar als familiars i amics. Al Centre Social Flassaders, de Palma. Dimarts i dijous de 10 a 11.30 h.

Dimecres, 11 de juliol

‘Per què no hi ha pingüins al desert?’. Taller en el qual els infants podran descobrir, mitjançant experiències, jocs i maquetes de diferents formes, colors i mides, perquè uns éssers vius es troben en un entorn determinat i no en un altre. Els infants entendran que aquesta no és una qüestió fruit de l’atzar, sinó el producte d’una relació profunda entre les condicions físiques del mitjà i l’espècie que hi habita. A més, prendran consciència de l’equilibri de la naturalesa i la importància de protegir i conservar els espais naturals. Una activitat recomanada per a infants de 6 anys. Al CaixaFòrum de Palma, a les 18 h. Preu de la inscripció 2 €.

‘El meu regal, el teu regal’. Contacontes a càrrec de Paola Cibin en el marc de les 14 activitats programades a l’’Hora dels Contes!’ per a aquest estiu. A la Biblioteca Pública d’Alaior, a les 19.30 h.

‘La mar en caiac’. Activitat esportiva en caiac per a infants de totes les edats. De 4 a 6 anys és gratuïta, mentre que de 7 a 12 el lloguer del caiac costa 18 euros i per als més grans de 12 el preu és de 20 euros. Al Parc Natural de l’Albufera del Grau, de 9.30 h a 13.30 h.

Dijous, 12 de juliol

‘Ioga, contes i creativitat en família!’. Activitat dirigida per Patricia Picazo, narradora oral i professora de ioga. Un espai per relaxar-se i per que tota la família aprengui. Recomanada especialment per a infants a partir de 5 anys. A la llibreria Baobab, de Palma, a les 18 h. Preu 10 € l’adult més l’infant.

Divendres, 13 de juliol

Canamunt, ciutat antiga. Festa d’estiu organitzada per Trenta Tres Agitació Cultural, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palma en el marc de les festes d’estiu de la ciutat. De 20 a 22 h hi haurà activitats infantils i de les 22 a mitjanit actuacions musicals al Parc de la Mar.

‘Potter Camp Weekend Mallorca’. Campament ambientat en la coneguda pel·lícula Harry Potter. Un cap de setmana que traslladarà la família al curiós món de Hogwarts. Se celebrarà una cerimònia de selecció el primer dia, seguida de classes, excursions, gimcanes, tallers de varetes, ‘quidditch’ i moltes altres sorpreses. Inclou la pensió completa, el trasllat, l’allotjament, l’assegurança mèdica i tot el material necessària per convertir-se en un vertader mag. A l’ alberg de la Victòria, fins al diumenge 15.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 15/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF