Premis ARA Balears
Microsites 10 anys 27/04/2023

La Fundació Deixalles obté el Premi a la Iniciativa Econòmica

El jurat ha valorat la tasca de l'entitat per fomentar l'economia social i la reinserció de les persones que hi treballen

ARA Balears
2 min
La Fundació Deixalles va ingressar el 2019 prop de vuit milions d’euros i va tenir aproximadament la mateixa despesa.

PalmaEl Premi ARA Balears a la Iniciativa Econòmica ha estat per a la Fundació Deixalles. Així ho ha decidit el jurat, que ha destacat la feina de l'entitat per fomentar l'economia social i tirar endavant una iniciativa que obre vies a un model econòmic diferent del predominant a les Illes. Així mateix, s'ha reconegut la dedicació en la reutilització i reducció dels residus. El jurat també ha valorat la tasca d'inserció sociolaboral de les persones que hi treballen i la contribució a l'augment de la consciència ciutadana.

La Fundació Deixalles és una entitat sense ànim de lucre que es va constituir l'any 1986 per iniciativa de la Delegació d'Acció Social del Bisbat de Mallorca i de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM). L'entitat assumeix els principis de l'economia solidària i té com a objectiu contribuir a una societat més justa i sostenible, així com afavorir la inserció de persones en risc d'exclusió. Des de l’any 2007, l'entitat disposa del Certificat de Gestió de Qualitat ISO per a l’aplicació del Programa d’inserció sociolaboral a les delegacions de Palma, Sóller, Felanitx, Capdepera i Eivissa.

El Premi a la Iniciativa Econòmica va néixer per posar en un lloc de referència l'activitat de les empreses o persones que es puguin considerar un motor econòmic i empresarial per al nostre país i, alhora, un model d’innovació, d’emprenedoria i de repercussió tant a les Illes com fora de la comunitat balear. En aquesta línia, el jurat, compost per la directora de l'ARA Balears, Cristina Ros; el coordinador del setmanari, Jaume Perelló; el director d'Intersport Kenia, Sion Oliver, i l'empresària Xisca Rosselló, ha guardonat Deixalles pel foment de l'economia social i per donar visibilitat a aquesta acció empresarial en el conjunt de la societat balear.

stats