Especial 10 anys
Microsites 10 anys 29/04/2023

Continuarem treballant per unes Illes més justes

Aquesta és l'opinió del president del Consell Editorial de l'ARA Balears

Pere Soberats
2 min
El president del Consell Editorial de l'ARA Balears, Pere Soberats, durant l'entrega del Premi a la Iniciativa Econòmica a la directora de la Fundació Deixalles, Francesca Martí.

PalmaFa deu anys, un grup de persones valentes, altruistes, amb visió ampla, col·lectiva i de país varen reunir forces per crear una eina que, a ulls de tots els que hi vivim, hauria de ser imprescindible per a les nostres Illes: un diari escrit en la nostra llengua, que reflexioni amb profunditat, rigor i precisió sobre els temes que ens preocupen i les problemàtiques que ens afecten.

A aquesta causa s’hi varen sumar molts accionistes, ambaixadors i posteriorment simpatitzants, lectors, seguidors i, sobretot, els nostres apreciats subscriptors. Estam profundament agraïts a tota aquesta gent i els prometem molts anys més de continguts que apuntin a unes Illes més igualitàries, més justes, i més respectuoses amb el medi ambient, les dones, els treballadors i la cultura.

Les dificultats que hem trobat pel camí no han estat poques, però s’obliden quan revisam les portades que s’han recopilat aquestes setmanes de celebració del desè aniversari: les causes importants, els col·lectius, els problemes sistèmics, en definitiva, la nostra gent, s’han vist reflectits en una o altra portada, i ja no parlem dels nostres dossiers, opinions o suplements.

No ens conformam i continuarem treballant amb determinació per seduir persones com tu, que ens llegeixes, i treure-les de la inèrcia engolidora i homogeneïtzadora de la globalització, centralització, les fake news, la intel·ligència artificial i altres dinàmiques que han de venir i que són diametralment oposades a l’artesania del bon periodisme que intentam practicar.

Per acabar vull agrair la tasca desinteressada que durant deu anys han duit a terme els savis i experts que conformen el Consell Editorial del diari, un òrgan on es treuen i es debaten molts aspectes del passat, present i futur de les Balears. Després veuen la llum gràcies a la mà d’obra d’un equip de redacció i d’empresa al qual no es pot agrair suficientment el servei que fa a la nostra comunitat.

stats