Premis ARA Balears
Microsites 10 anys 27/04/2023

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí rep el Premi a l'Acció Social

El jurat ha valorat la tasca de difusió d'aquesta causa i la capacitat de sensibilització a la societat balear

ARA Balears
2 min
Arribada dels nins sahrauís a l'aeroport de Palma.

PalmaPer ser un referent de la cooperació internacional des de les Balears; per una actitud positiva i crítica alhora, mantinguda amb extraordinària constància els darrers 35 anys i reflectida en una tasca encomiable de difusió de la causa del poble sahrauí: per aquestes i altres accions, el jurat ha atorgat el Premi ARA Balears a l'Acció Social a l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears. Amb tot, s'ha valorat també la capacitat de sensibilització d'aquesta entitat a la societat balear. Gràcies a la seva feina, Amics del Poble Sahrauí s'ha convertit en un referent de solidaritat envers un poble que pateix una immensa injustícia i una flagrant vulneració de drets des de fa gairebé mig segle.

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears és una organització no governamental, independent de tendències polítiques o religioses, que pertany a un moviment internacional d'amistat amb el poble sahrauí. Té com a finalitat donar a conèixer la situació d'aquest poble a l'opinió pública i denunciar la violació dels drets humans en els territoris ocupats del Sàhara Occidental. L'entitat també proporciona ajuda humanitària als campaments de refugiats de Tindouf a Algèria i reivindica que se'n compleixi el dret d'autodeterminació com a país lliure i independent.

L'ajuda es canalitza a través de projectes de cooperació sanitària, educativa i d'enviament de material de primera necessitat mitjançant caravanes. També organitzen conferències i debats per apropar la causa sahrauí a la ciutadania de les Illes. A més, gràcies al seu programa Vacances en Pau, nins sahrauís poden passar els mesos d'estiu acollits per famílies de les Balears.

El Premi a l'Acció Social reconeix les iniciatives i projectes que contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones dins la societat illenca i fer-ne ressò. L'ARA Balears el destina a aquelles entitats, persones o col·lectius que destaquen per dur a terme accions que repercuteixen positivament en persones vulnerables, amb necessitats especials o amb problemes per integrar-se en la societat.

En aquesta ocasió, el jurat encarregat de decidir el guanyador del premi ha estat format per la directora de l'ARA Balears, Cristina Ros; la subdirectora del diari, Maria Llull; la cap de redacció, Alba Tarragó, i la membre del Consell Editorial Esperança Bosch.

stats