Societat 10/07/2013

'Front comú' contra la nova Llei d'Educació

32 entitats signen un manifest permobilitzar-se contra la LOMCE i demanar la seva retirada

Europa Press / Ara Balears
2 min

PalmaUn total de 32 entitats i organitzacions socials, entre les que es troben CCOO, CGT, Ben Amics i Memòria de Mallorca, han signat un manifest amb l'objectiu d'impulsar una campanya conjunta dirigida a demanar la retirada de la nova Llei d'Educació (LOMCE ), i "sumar esforços contra el retrocés que pot suposar" per a l'àmbit educatiu.

La Plataforma Crida ha presentat aquest dimecres al centre cultural Puig de Sant Pere el 'Front Comú' contra la nova normativa, en considerar que "la mobilització és necessària i les propostes unitàries són imprescindibles"."Només la iniciativa directa, multitudinària i ferma de la gent pot arribar a aturar l'intent neoliberal de canviar de dalt abaix l'actual model de sistema educatiu per posar l'ensenyament al servei de les empreses privades", han posat de manifest les seves representants.

Durant l'acte, des de la plataforma Crida han asseverat com "la batalla contra la LOMCE i contra la conversió del dret de tothom a l'ensenyament en un negoci privat, és una de les lluites més importants que té plantejada la ciutadania". En aquest sentit, han recriminat que la normativa "no només afecta l'interior del món acadèmic i uns anys de la vida dels nostres infants, sinó que, de seguir endavant, serà tota la relació dels joves amb el món del treball, serà tot el seu futur el que quedarà compromès".

És per això que la plataforma ha plantejat un 'Front Comú' amb el doble objectiu de demanar la retirada de la LOMCE en tots els àmbits possibles - a nivell ciutadà, educatiu, cultural, polític - a les Balears, a Espanya i a Europa, i proposar a totes les entitats actuacions a dur a terme en el seu propi àmbit per tal de "sumar esforços i estendre la crida contra la LOMCE".

La veu de les entitats es durà al Congrés dels Diputats, al Parlament de les Illes Balears i al Parlament Europeu, segons ha explicat el col·lectiu.

stats