Misc 21/06/2013

El dia que un ovni va sobrevolar el Big Ben

Documents desclassificats pel ministeri de Defensa revelen centenars de presumptes observacions d'ovnis al Regne Unit

2 min

Una sèrie de documents desclassificats aquest divendres revelen presumptes observacions d'ovnis en diferents indrets del Regne Unit, entre ells el Parlament britànic. Les observacions haurien tingut lloc entre els anys 2007 i 2009, any en què el ministeri de Defensa va clausurar l'oficina que gestionava aquests casos. Els documents, que han estat fets públics aquest divendres per l'Arxiu Nacional britànic, registren nombroses trucades de ciutadans que asseguren haver estat testimonis d'algun fenomen estrany, en molts casos en ubicacions properes a llocs emblemàtics del país, com el Parlament britànic a Londres o Stonehenge.

Aquestes persones que van presenciar, segons les seves versions, observacions inexplicables entre 2007 i 2009, van notificar aquests fenòmens a un departament del Ministeri de Defensa. Durant el 2009, la línia telefònica de què disposava aquesta oficina especial va registrar un augment notable en el nombre de trucades que informaven d'albiraments d'ovnis arreu de les Illes Britàniques i fins i tot en altres llocs més allunyats com les Canàries.

Segons es mostra en un dels arxius, entre els anys 2000 i 2007 el ministeri va rebre una mitjana de 150 informes l'any i enl2009 el nombre de casos es va triplicar amb 520 casos abans de concloure l'any. En un missatge que data del 12 de febrer de 2008, una persona assegura haver vist un ovni sobre el Parlament britànic amb "llums verdes, vermelles i blanques". Una altra trucada pertany a un altre testimoni que va observar un fenomen "possiblement significatiu" a Stonhenge, un monument megalític situat al comtat anglès de Wiltshire. Un email enviat l'agost de 2009 per un altre home alerta de la presència d'un suposat ovni que només va detectar després d'haver revelat fotografies que havia fet l'octubre de 2008 i que va enviar a Defensa per demanar que investiguessin si hi va haver moviments aeris en aquesta zona en aquest moment.

Gos abduït

Altres casos més inversemblants inclouen un testimoni que assegura que "va viure amb un alien" durant un temps a Carlisle, mentre que un altre ciutadà de Cardiff (la capital de Gal·les) relata que un ovni es va endur el seu gos, la seva tenda de campanya i el seu cotxe mentre acampava amb amics l'any 2007.

Després de divulgar els informes, Defensa ha explicat que va clausurar l'oficina encarregada d'estudiar aquests casos estranys en considerar que els treballadors podien fer altres "activitats més valuoses relacionades amb Defensa".

stats