REIAL MALLORCA FUTBOL - ASCENS A SEGONA B
Esports 29/06/2013

Ibagaza deixa la porta oberta al seu retorn al Mallorca

L'argentí va ser el gran protagonista de la celebració del desè aniversari del títol de Copa

M.r.
3 min

Palma.Ariel Ibagaza és un dels jugadors més estimats per l'afició mallorquinista. En els set anys que el Caño va passar a l'illa es va convertir en una de les cares dels millors anys de la història del Reial Mallorca i un dels jugadors amb més qualitat i visió de joc dels que han vestit la camiseta vermella. L'argentí, juntament amb Alejandro Campano, va ser el gran protagonista de l'acte central de celebració del desè aniversari de la consecució de la Copa del Rei que es va dur a terme ahir a Son Moix, en el qual es va recordar la major fita del mallorquinisme amb la projecció d'un documental i una taula rodona en la qual va estar acompanyat del president de l'Associació de veterans vermells, Julià Mir, i Damià Amer.

Ibagaza, actualment a les files del campió grec, l'Olympiakos, acaba contracte amb el conjunt del Pireu i no va dubtar a deixar-se estimar per un club que va apostar per ell l'any 1998 i que li va "obrir la porta del futbol europeu". Així, va afirmar que el seu retorn és una "opció real".

"Tornar al Mallorca és una opció real. Seria una repte molt bonic, però no només depèn de mi. Qui hi té la darrera paraula és Llorenç Serra Ferrer", va apuntar el jugador, que el proper mes d'octubre farà 37 anys. La seva edat podria ser un handicap perquè es concretàs l'operació, una qüestió a la qual l'argentí va restar importància.

"Em trob bé i amb ganes, i això és el més important. Després de tres anys a Grècia podria haver arribat el moment de canviar d'aires", va assenyalar el menut mitjapunta, que va arribar al Mallorca procedent del Lanús argentí l'estiu del 1998.

Barreja de sentiments

Ibagaza va recordar un dels millors moments de la seva carrera, quan el 28 de juny del 2003 un "equip pobre" va aixecar la Copa del Rei. L'argentí no dubta a considerar el títol obtingut a Elx com el "més important" que ha aconseguit mai, malgrat que amb l'Olympiakos hagi aixecat tres Superlligues gregues.

"El títol que aconseguírem és el més important i al qual més estima tenc, tot i que a Grècia he guanyat tres lligues. Sobretot pel que va significar. A Grècia form part d'un dels conjunt més potents del campionat i nosaltres érem un equip pobre", va assenyalar.

Quan a la sala de trofeus de Son Moix començaren a aparèixer les imatges d'aquell dia a l'estadi Martínez Valero d'Elx, Ibagaza va destacar que "m'han tornat a posar la pell de gallina, són records que no s'obliden fàcilment". De totes maneres, però, malgrat que sempre "és bonic" rememorar èxits com la consecució de la Copa, el Caño va apuntar que el descens de l'equip fa que la nostàlgia es mescli amb la tristor.

"És bonic recordar dates com aquesta, però també és molt trist, perquè l'equip ha tornat a Segona després de 16 temporades. No ha estat un bon any, s'ha de ser realista i reconèixer quan les coses no s'han fan bé", va explicar.

Davant la divisió existent al club, Ibagaza va deixar clar que per aconseguir tornar a Primera el més necessari és la "unió", tant de l'equip com del consell d'administració com de l'afició. "Es necessita unió per ascendir, perquè la Segona és molt complicada i sense la unió és fa molt més difícil", va sentenciar.

Després de la renovació de Martí, Nunes i Aoaute, Ibagaza sumaria experiència a un vestidor que haurà de canviar la seva mentalitat per afrontar un repte majúscul com és el que es presenta.

stats