Cultura 20/09/2013

Rubenimichi du el seu ego col·lectiu a Cultura a Casa

El trio d'artistes exposa en un domicili del barri vell de Palma

Magda Albis
2 min
Obres del col·lectiu madrileny Rubenimichi que ahir, coincidint amb la celebració de la Nit de l'Art, exposaren en el festival Cultura a Casa.

Palma.Posam cara al col·lectiu Rubenimichi: Michi, Rubén i Luisjo ens atenen, acabats d'aterrar a l'illa, en una de les estances, mentre els altres artistes acaben de col·locar les obres i donar els darrers retocs a les seves paradetes. A la seva, el primer que ens crida l'atenció és un petit tòrcul o premsa per estampar gravats. "A banda de dur obra gràfica que teníem produïda, farem linòleums en directe, una acció que nosaltres anomenam 'linòleums màgics', que es formen a partir d'una interacció amb la gent que està interessada a adquirir-ne algun. Se seleccionen tres números a l'atzar i en cream una espècie de cadàver exquisit que sorgeix a l'atzar entre la persona i la sort".

Ells estan situats a la sala on també podrem trobar el bar i les escultures de Nauzet Mayor. Sobre exposar en un domicili particular, comenten: "Experiència prèvia d'exposar en una casa, no en teníem, però ens pareix molt bona idea, molt interessant i una cosa diferent del que normalment solem fer dins el cercle de les galeries. Ens agrada perquè és com fer-ho a casa teva o al teu taller, en el qual convides gent que entri i pot veure com fas feina".

Preus econòmics

Totes les obres de Galeria a Casa tenen un preu màxim de 50 euros. "És una manera d'acostar l'art a més gent. No és gastar-te un doblerer en un quadre, és apropar l'art a tot tipus de públic. Molts cops t'agrada molt una cosa però no hi tens accés, i en el cercle en què nosaltres ens movem de gent jove tampoc no poden accedir a certes coses".

Els demanam si no tenen por que la seva obra perdi valor. "Són conceptes diferents, està la pintura i l'acrílic, una cosa més elaborada i després hi ha allò més, diguem, bàsic, que és el que nosaltres hem duit aquí, però no per això té menys valor artístic. És obra gràfica, no una peça única, en tenim edicions de 20 i fins de 100 per jugar un poc amb els preus, perquè tenim treballs des de 5 i 7 euros fins a 50. Hem intentat dur un poc de tot".

Compenetrats

És admirable com els tres van aportant les seves idees, sense trepitjar-se i assentint mentre els altres parlen. Però, com deu ser el procés creatiu a sis mans? "Sempre deim el mateix, que per nosaltres és molt còmode, perquè congeniam molt bé, estam d'acord en tot i anam des del primer moment fins al darrer tots a tot. No ens dedicam cada un a una cosa concreta, sinó que des de l'esbós fins al resultat final sempre col·laboram tots. També jugam amb el nom de Rubenimichi: és el nom del col·lectiu però pareix d'una sola persona".

A la mostra també hi participa el madrileny Andrés Senra i els artistes locals Equipo Aaahh!!!, Nauzet Mayor, canari però resident a l'illa, Ana Cabello, Bartomeu Sastre i Julià Panadés.

"El que hem vist, la veritat és que ens ha agradat molt. Ja ens hem fixat en alguna cosa que volem comprar. Certament ens ha sorprès gratament, és tot com diferent però a la vegada té una unió, alguna cosa en comú.

stats