Política 26/04/2017

Anticorrupció desmenteix que Moix hagi apartat el fiscal que investiga Ignacio González i que li va plantar cara

En un comunicat la fiscalia diu que el fiscal Carlos Yáñez ha demanat la renovació de la seva plaça a Madrid i que l'hi han concedit, desmentint el que Manuel Moix havia dit hores abans a la cadena SER

Ara
2 min
El nou fiscal  en cap de la Fiscalia Anticorrupció serà Manuel Moix.

MadridContinua l'embolic al voltant del fiscal en cap d'Anticorrupció, Manuel Moix, blanc de totes les mirades per les seves presumptes ingerències i entrebancs a la investigació del cas Lezo. La fiscalia desmenteix el cessament del fiscal Yañez, i a més el confirma en la seva plaça, en una situació rocambolesca.

La cadena SER ha informat aquest migdia que Moix havia decidit cessar el fiscal encarregat del cas, Carlos Yáñez, que se centra en la corrupció al Canal de Isabel II de Madrid, i que ha dut l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González a la presó. Yáñez és qui va apel·lar a l'article 27 de l'estatut del fiscal per evitar que Moix impedís un dels escorcolls per investigar González. Segons la SER, Moix hauria demanat a Yáñez que deixi la comissió de serveis per la qual està destinat a Madrid i torni a Granada, on té assignada la seva plaça.

La ràdio ha pogut parlat amb el mateix Moix, que ha desmentit a mitges la informació, ja que els ha dit que era Yáñez qui havia demanat tornar a Granada, cosa que fonts judicials han negat a l'emissora. Però després de l'embolic generat als mitjans amb aquesta informació, la fiscalia Anticorrupció ha emès un comunicat en què ho desmenteix tot.

"El fiscal en cap de la Fiscalia d'Anticorrupció, Manuel Moix, davant les informacions aparegudes avui, vol aclarir que no ha cessat Carlos Yañez, fiscal encarregat de l'anomenada operació Lezo, ni tampoc l'ha apartat d'aquesta investigació. De fet, el mateix fiscal en cap ha sol·licitat recentment la renovació de la seva plaça en comissió de serveis en aquesta fiscalia, renovació que ha estat aprovada per la Fiscalia General de l'Estat".

stats