Formació
Dossier 17/06/2013

Ball de xifres amb els certificats

La coalició Més i el sindicat STEI-i han posat en dubte les xifres aportades sobre l'acreditació en anglès dels professors

1 min
Molts professors s'han apuntat a escoles d'idiomes per mirar de treure's el certificat B2 d'anglès.

La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats afirma haver facilitat a més de 3.800 professors l'adquisició del certificat B2 d'anglès, el nivell del Marc comú europeu fixat en el TIL perquè els docents puguin impartir matèries no lingüístiques en aquest idioma.

En la darrera Comissió d'Educació i Cultura duita a terme al Parlament, el diputat de MÉS Antoni Alorda va demanar a la consellera Joan a Maria Camps que explicàs com s'havia fet això, tenint en compte que fa un any el nombre de professors amb certificat just era de 1.400, segons resposta oficial del Govern mateix. La consellera no ho va aclarir.

El sindicat STEI-i també ha posat en dubte les xifres aportades sobre l'acreditació en anglès dels professors. Asseguren que s'estan comptant inscripcions a les escoles d'idiomes fetes per al proper curs. A més a més, el personal docent ha de recórrer a acadèmies privades per manca de places, amb el greuge comparatiu que això suposa.

stats