Balears 20/09/2013

El suport a la vaga divideix el PP de Sant Llorenç

Els populars havien rebutjat en bloc el TIL el juliol

Margalida Bonnín
2 min
El suport a la vaga divideix el PP de Sant Llorenç

Sant Llorenç.Els quatre regidors del Partit Popular de Sant Llorenç exerciren ahir les tres opcions de vot possibles per mostrar la seva posició davant una moció presentada per l'equip de govern per donar suport a la vaga de docents i exigir el diàleg amb la comunitat educativa. La portaveu del grup, Manuela Messeguer, hi votà en contra; Catalina Ferrer hi votà a favor i els altres dos edils s'hi abstingueren. Per la seva banda, l'equip de govern en bloc (GISCa, PSOE, PSM i Agin) hi votà a favor. El regidor no adscrit, que ha abandonat el Partit Popular perquè no està d'acord amb la seva política educativa, no era a la sala de plens.

La discussió d'aquest punt fou intensa. Messeguer digué que no vol fer "política de temes educatius de manera demagògica" i després va defensar el model educatiu de l'Institut Llorenç Garcies i Font d'Artà, on assisteixen els alumnes llorencins i on s'ha aplicat l'ensenyament de l'anglès de manera progressiva. Per part seva, Ferrer va afirmar que l'aplicació del TIL és "un exemple d'intrusió política" en l'educació i s'afegí a les demandes de consens amb la comunitat educativa. També defensà que, per ensenyar en anglès, el nivell B2 no és suficient i que fins i tot seria necessari disposar de professors nadius.

Aquesta no és la primera vegada que els populars de Sant Llorenç exerceixen la llibertat de vot i es desmarquen del discurs oficial del partit en temes educatius. El mes de juliol, de manera unànime, feren costat a una moció de rebuig al Tractament Integrat de Llengües, que pretén implantar el trilingüisme a les aules i que és un dels motius pels quals els docents fan vaga.

Tres regidors de l'equip de govern de Sant Llorenç lluïen ahir camisetes de color verd. A més, s'havia penjat un mocador del mateix color a la taula de plens. A fora, a la façana del consistori s'hi pot veure una pancarta de color verd.

A Son Servera, abstenció

El ple de Son Servera també discutí ahir una moció referent a la vaga de docents. En aquest cas, els 7 edils populars, igualment a l'oposició, s'hi abstingueren. El seu portaveu, Jaume Servera, demanà que "totes les parts implicades s'asseguin a negociar", fent una clara crida al diàleg. Tot i això, va ratificar el seu total suport al TIL i a l'augment d'hores en castellà i en anglès. La moció es va aprovar amb els vots de l'equip de govern, format per Independents, PSOE, CxI i PSM-Esquerra. Els textos presentats en els dos consistoris manifesten el suport a la comunitat educativa, insten al diàleg, demanen la derogació del TIL i reclamen el respecte de la Conselleria cap a les decisions preses pels consells escolars.

stats