Publicitat
Publicitat

Més titulacions, entre les demandes dels joves estudiants

Els edificis de Can Salort i Santa Rita exerceixen de seu menorquina

La delegació universitària a Menorca es redueix a un únic equipament situat en el municipi d’Alaior. Els edificis de Can Salort i Santa Rita exerceixen de seu menorquina per a tots aquells estudiants de la Universitat de les Illes Balears que hi volen fer la carrera. Es tracta d’una infraestructura que l’Ajuntament d’Alaior va adquirir l’any 2015 per destinar-lo a ús públic. Can Salort és un espai limitat per les titulacions que s’imparteixen a l’illa. En qualsevol cas, en aquests moments és suficient per a una oferta que en els pròxims anys es potenciarà.

El present curs està configurat per a 250 alumnes, una xifra lleugerament inferior a la d’altres anys perquè s’ha deixat d’impartir el grau d’Educació Infantil. Precisament, aquest és un dels reptes que el futur rector de la Universitat de les Illes Balears haurà d’afrontar: l’augment de titulacions a Menorca. A Can Salort es pot estudiar Administració d’Empreses, Dret, Educació Primària, Educació Social en línia, Infermeria i Turisme. Un ventall que cobreix la demanda mínima, però insuficient per intentar que els estudiants menorquins no es vegin obligats a abandonar l’illa per cursar altres opcions a l’exterior. La potenciació de les noves tecnologies, mitjançant videoconferència, és clau i, per aquest motiu, s’estudia la possibilitat d’augmentar titulacions amb vista al futur més immediat.

D’altra banda, pel que fa als postgraus, s’hi imparteix el Màster en Formació del Professorat amb 26 alumnes. Aquest és un segon repte que hi ha damunt la taula. En aquest sentit, un dels candidats a rector de la UIB, Rafel Crespí, ja ha anunciat la seva intenció de “potenciar aquesta branca i establir noves temàtiques. Som conscients de la importància dels màsters i en volem més”. Crespí també ha admès que “no es poden donar totes les titulacions a Can Salort perquè l’espai és limitat. De tota manera, el fet que es puguin impartir matèries semipresencialment ens permet oferir més titulacions”.

Sembla, per tant, que la principal preocupació dels estudiants universitaris menorquins que vuilguin estudiar a la UIB continuarà sent el preu del lloguer a Palma o els 5 euros que costa el bitllet de l’autobús de l’aeroport al centre de Palma. Les alternatives, estudiar a Barcelona o a Madrid, continuen sent més atractives que quedar a l’illa.