ALARMA SOCIAL
Balears 21/10/2016

“Homicidi en grau de temptativa”

La família de la nina agredida a Son Roca denunciarà els infants, l’escola i el Govern

M.g.
3 min
La Policia Local vigilà els voltants del centre pocs dies després de l’agressió.

PalmaEl cas de l’agressió a una nina de l’escola pública Anselm Turmeda enceta un nou episodi. Si bé Inspecció educativa va emetre’n un informe en què negava assetjament i assumia l’agressió però descartava la pallissa, la família no ha encaixat bé les conclusions. És per això que han decidit posar una denúncia davant la Fiscalia de Menors per un delicte “d’homicidi en grau de temptativa i/o lesions greus” contra els agressors de la menor. També es presentarà una querella per presumptes infraccions penals contra la direcció de l’escola, la tutora i els professors encarregats de la vigilància en el temps del pati.

Prevaricació

Però les exigències no acaben aquí. L’advocat de la família -el polèmic Marcos García-Montes- estudia la possibilitat de querellar-se per presumpta prevarivació i altres infraccions penals contra la Conselleria d’Educació i Universitat, com també contra el conseller Martí March i els funcionaris que han intervingut en l’expedient administratiu.

De fet, aquest dimarts, la mateixa Conselleria va negar, així com havia estat denunciant la família, que no hi hagués cap professor al pati en el moment de l’agressió a l’alumna de vuit anys per part de set companys -i no dotze, com s’havia dit-. Segons l’informe elaborat per Inspecció educativa, tots els fets “haurien succeït en un espai de temps inferior a un minut”. A més a més, es detalla que la nina va continuar les classes amb normalitat i que els tutors no van observar cap seqüela física que fes evident que necessitava assistència mèdica. Els familiars de la menor han volgut expressar “indignació” pel “tractament injust” realitzat per les institucions, adverteix el bufet d’advocats en un comunicat.

Segons García-Montes, l’informe de l’hospital de Son Espases, on va acudir la nina quan la van anar a cercar al centre, diagnostica “traumatisme generalitzat a la galta dreta, abdomen, colze i peu dret”. Així, i segons la informació que proveeix el bufet d’advocats, també es descartaria que s’hagués romput les costelles, una conseqüència que va denunciar la família en primera instància.

Aquest informe mèdic i la versió de la família condueixen García-Montes a titllar l’agressió de “salvatge”. Ara caldrà veure quin camí segueix la Fiscalia de Menors. De fet, ja va investigar el cas, juntament amb la Policia Nacional i el mateix departament d’Inspecció educativa. Per via administrativa, la Fiscalia de Menors va tancar la investigació perquè els infants implicats són “inimputables penalment”.

Per part seva, la Conselleria d’Educació va decidir prendre mesures contra els agressors. Educació ha condemnat en tot moment qualsevol tipus d’agressió, igual que el Govern. La direcció del centre va decidir que “els alumnes que van participar més activament en els fets -dos alumnes de 8 anys i un de 9 anys- siguin expulsats cinc dies. Per als dos alumnes de més edat implicats -11 i 12 anys- també es proposaren cinc dies de suspensió. Els alumnes de 10 i 11 anys van ser expulsats del centre durant un període de tres dies.

Respecte a menors i docents

El fiscal superior, Bartomeu Barceló, va demanar als mitjans de comunicació “mesura i rigor” en la informació que s’estava donant per part seva sobre el cas. De fet, ja destacà que els informes mèdics no coincidien “amb moltes de les afirmacions sorgides”.

El Govern balear, ahir mateix, va tornar a donar suport als docents. La portaveu, Pilar Costa, posà en valor la feina que realitzen “dia a dia” tots els professors dels col·legis de les Balears. En aquest mateix sentit s’han expressat sindicats com la federació d’ensenyament de UOB i l’STEI.

stats