Suplements 26/02/2021

La pasta a la carbonara proposada pel diari 'The New York Times' encén els italians

Els cuiners reclamen que es facin servir altres noms quan no se segueix el dogma del receptari italià

1 min
Espaguetis a la carbonara

La pasta a la carbonara s’ha de preparar amb papada amb pebre negre, guanciale, formatge pecorino i ous. Si no és així, els cuiners italians sostenen que el plat ha de batejar-se amb un altre nom, quin sigui, però pasta a la carbonara no. Se'n fa ressò el diari anglès The Guardian, que recull la polèmica que hi ha hagut arran de la publicació d’una recepta a la secció Cooking del diari The New York Times que suggeria preparar-la amb bacon, formatge parmesà i tomàquet.

Malgrat que la publicació de la recepta del New York Times advertia que els tomàquets eren un suggeriment, perquè la recepta original no en porta, la indignació ha esclatat pel bacon i el parmesà. Per al cuiner de Roma Alessandro Pipero, la recepta del diari nord-americà és com fer un caputxino amb salami o posar mortadel·la al sushi. 

Per la seva banda, lectors del diari com Nino Pillitteri comentaven en la peça de la recepta de manera irònica que també hi podrien afegir Nutella o pinya o posar-hi quètxup, i acabava dient que cal viatjar més a Itàlia per conèixer el receptari del país.

Mentre els cuiners italians, a través de l’associació d’agricultors Coldiretti, reclamen que no es tergiversin més les receptes, a casa nostra el xef Max Colombo revela com preparar-la a casa pas a pas (de manera ortodoxa).

Com es fan els espaguetis a la carbonara?

Com es fan els espaguetis a la carbonara?
stats