El pa dels germans Torres

El pa que voldràs menjar cada dia

Els germans Torres, convençuts que aquest és un país de panarres, presenten el pa Catalina de Macxipa: pesa 300 grams i costa 1,80 €

3 min
Els germans Torres han creat una nova barra de pa, que li han posat de nom Catalina, el nom de la seva àvia.

"És el pa que fa anys que preparem diàriament al nostre restaurant, i ara ja es pot adquirir als forns de pa Macxipa", explica el cuiner Javier Torres sobre el pa Catalina, un homenatge a l’àvia omnipresent en la vida dels dos germans bessons, que sempre la recorden, perquè és qui els va inculcar la passió per la cuina. Després d’un temps en què els Torres han treballat amb l’equip de Macxipa, el pa, que pesa 300 grams, ja està a la venda als dos-cents quatre establiments que la marca té a tot Catalunya. El seu preu és d'1,80 €.

El pa Catalina dels germans Torres

“Està fet amb massa mare, la mateixa que nosaltres fem servir al restaurant, que és de poma i raïm, i té una fermentació de vint-i-quatre hores”, detalla Torres. La farina amb què s’elabora està molta a la pedra, i és de sègol i malta. A més, la crosta és cruixent, i la molla, ben tendra. “És un pa que es manté bé durant tres dies, i és de mida important, així que tota una família en pot menjar, i no s’acaba”, bromegen. El que sí que s’esgoten són els pans als forns Macxipa, perquè des que s’acaben de posar a la venda, han fet forat. “Ni nosaltres mateixos aconseguim comprar-ne quan anem al Macxipa per on passem, i ens n’alegrem molt perquè interpretem que agrada si és que els venen tots”, explica Torres. 

Sobre la relació amb Macxipa, el cuiner es remunta a la infància, quan els germans vivien al barri del Carmel de Barcelona, i Macxipa hi va obrir justament una de les primeres fleques. De grans, els dos germans van tenir clar que era essencial que elaboressin ells mateixos el pa al restaurant (actualment l'establiment té tres estrelles Michelin), i així va ser com, a còpia d’anys, van aconseguir premis com la millor elaboració de pa de restaurant, atorgat en la primera edició del Madrid Fusión. “Però fins ara només es podia tastar al restaurant, i per la insistència dels clients, que ens insistien que volien comprar-lo, i també per la relació d’amistat amb Macxipa, ens hem decidit a fer aquest pas endavant”, diu Torres.

A més, hi ha un altre motiu de pes que ha portat els dos germans a tirar endavant el projecte: la seva passió per l'alimentació. “Amb un bon pa i un bon raig d’oli d’oliva extra verge som feliços”. I creuen que aquesta felicitat pels aliments bàsics és compartida per molta gent. “Per això ens hem decidit a posar-lo a la venda, perquè som un país molt panarra, i hem de lluitar perquè la qualitat sempre sigui alta, i també assequible”, afegia Torres, que fa referència al preu competitiu amb què es posa a la venda el Catalina: 1,80 euros.

L'empresari Antonio Sagnier, el cuiner Javier Torres, el forner Carlos Llaràs i el cuiner Sergio Torres

Per la seva banda, Macxipa ha fet saber que el pa creat pels germans Torres es farà cada nit als obradors de Sant Adrià del Besòs, Mataró i Sant Boi de Llobregat. A partir d’aquí, les barres es distribuiran als punts de venda propis, perquè la marca no té franquícies. Macxipa va néixer el 1992, propietat de la família de forners Llaràs, dedicats al pa des de 1903. Actualment hi està al capdavant la quarta generació.

stats