Successos

La mort d'un nen de 7 anys i el seu pare a Navarra, possible cas de violència vicària

La Guàrdia Civil n'ha trobat els cossos després que la mare denunciés la desaparició en saber que el menor no havia anat a l'escola

Ara
2 min
S'invetiga la mort d'un pare i un fill trobats a la serra d'Urbasa (Navarra).

BarcelonaLa Guàrdia Civil investiga la mort d'un home de 54 anys i el seu fill, de 7, trobats a primera hora d'aquest dimarts a la serra d'Urbasa, a Navarra, després que la mare en denunciés la desaparició. Els cossos s'han trobat al peu d'un penya-segat de més de 200 metres.

Els serveis de recerca es van posar en marxa per la denúncia que la mare del menor mort va interposar dilluns a la tarda, quan va anar a recollir-lo a l'escola de la localitat, Lizarra (Navarra) i veure que no hi era. Allà la van informar que no havia acudit a l'escola; el pare no el va arribar a portar. La parella estava separada feia dos anys i el menor va passar el cap de setmana a casa d'ell.

Actualment, la Guàrdia Civil no descarta cap línia d'investigació, a falta d'obtenir els resultats de l'autòpsia i una segona inspecció ocular tècnica, però la hipòtesi de violència vicària agafa força. Els serveis de rescat —Guàrdia Civil, Bombers i Policia Foral— han trobat a prop d'on s'han trobat els cadàvers el vehicle del pare amb les claus posades, les portes obertes i els abrics del pare i el fill a dins. Els cossos han estat evacuats en un helicòpter del Grup de Rescat i Intervenció a Muntanya (GREIM) de Navarra, ja que s'han trobat en una zona de difícil accés. El dispositiu de recerca es va iniciar el mateix dilluns, quan la mare va posar la denúncia.

La consellera d'Interior del govern de Navarra, Amparo López, ha lamentat "profundament" els fets i ha indicat que ja s'està prestant suport psicològic als familiars. El vicepresident del govern navarrès, Félix Taberna, ha explicat que encara no es pot parlar de violència vicària, perquè la investigació està en un moment molt inicial: "No es pot atribuir a violència vicària, masclista. Respectem els processos d'investigació judicial", ha demanat.

L'ajuntament de Lizarra ha emès un comunicat manifestant la seva "solidaritat" als familiars i amics. Aquest migdia desenes de veïns s'han concentrat a les portes del consistori. L'alcaldessa de Lizarra, Marta Ruiz de Alda, també ha demanat "ser respectuosos amb el dol i la investigació dels fets" i ha explicat que, per ara, només poden transmetre el seu suport.

stats