Societat Successos 10/07/2022

Retiren 300 animals d'una explotació ramadera a Palma per incomplir la Llei de sanitat animal balear

El responsable de la finca no posseïa documentació de traçabilitat del bestiar

ARA Balears
1 min
Un agent del Seprona en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Guàrdia Civil ha realitzat una inspecció conjunta amb Seguretat Alimentària i el Servei de Ramaderia del Govern balear durant la qual s'han retirat 300 animals d'una explotació ramadera a Palma per incomplir la Llei de sanitat animal i de salut pública balear.

Segons ha informat la Guàrdia Civil aquest diumenge en nota de premsa, a requeriment de la Conselleria de Salut i Consum del Govern balear, agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona), juntament amb inspectors de ramaderia, han fet una inspecció en una explotació ubicada a Palma, dedicada a bestiar oví i cabrum.

A la finca hi han trobat un escorxador clandestí de mens que, d'acord amb la Guàrdia Civil, no reunia cap mena de condicions per a sacrifici dels animals. En arribar-hi, hi han trobat uns 25 mens en especejament i 210 de vius, així com 90 cabres vives tancades en estables.

El responsable de la finca no posseïa documentació de traçabilitat dels animals i el sacrifici d'aquests, ha explicat l'Institut Armat, s'estava fent sense cap mesura d'atordiment previ, així com en condicions higienicosanitàries "pèssimes". Això podria ocasionar, ha advertit, un "greu" problema de salut alimentària per als consumidors.

Ramaderia ha intervingut tot el bestiar oví i cabrum que hi havia a la finca. El responsable serà proposat per a sanció per part dels inspectors de les conselleries esmentades.

stats