Estrangeria
Societat Successos 12/05/2023

Prop de 70 detinguts arreu de l'Estat, també a les Balears, per revendre cites d'estrangeria

La xarxa criminal cobrava entre 30 i 200 euros per accedir al tràmit en línia, que és gratuït

ARA Balears
1 min
Agents de la Policia Nacional.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut 69 persones en diferents territoris, n'ha investigades 25 i ha desarticulat un entramat que bloquejava el sistema de cites en línia d'estrangeria mitjançant un 'bot' informàtic amb el qual aconseguien les cites disponibles per després vendre-les, tot i que és un tràmit gratuït. Una nova fase ha culminat amb detencions a les Balears, Madrid, Albacete, Alacant, Almeria, Badajoz, Barcelona, Biscaia, Burgos, Cadis, Còrdova, Marbella, Múrcia, Tarragona, Tenerife, Toledo i València. Així mateix, hi ha un total de 25 investigats no detinguts a Madrid i Cadis.

Els arrestats són considerats presumptes responsables dels delictes de pertinença a una organització criminal i danys informàtics, en una investigació que ha permès identificar 94 persones. Segons ha explicat la Policia, els ciutadans estrangers interessats an demanar cites es veien obligats molts de pics a recórrer a alternatives, fins i tot havien de contactar amb els propietaris o col·laboradors del 'bot' a canvi d'una compensació econòmica d'entre 30 i 200 euros.

La investigació policial va arribar fins a una xarxa criminal que utilitzava un 'bot' informàtic que, mitjançant tasques repetitives automatitzades, obtenia la pràctica totalitat de les cites personals disponibles, que són imprescindibles per presentar tràmits obligatoris d'estrangeria en tot l'Estat. El 'bot' feia inaccessible el sistema per als usuaris, fet pel qual interrompia l'accés normalitzat a un servei públic gratuït, que presta precisament la Policia Nacional com a cos policial competent per realitzar tràmits d'estrangeria.

stats