Successos
Societat Successos 08/06/2023

Prohibeixen apropar-se al centre de Palma a tres homes per robar diverses targetes bancàries

Els arrestats, d'entre 37 i 46 anys, han passat a disposició judicial

ARA Balears
2 min
Els objectes intervinguts en el vehicle dels detinguts

PalmaLa Policia Nacional ha detingut tres homes, d'entre 37 i 46 anys, que es dedicaven a robar targetes bancàries i extreure'n diners. Els arrestats han passat a disposició judicial i se'ls ha decretat una ordre d'allunyament, que els prohibeix apropar-se al centre de Palma.

En aquest sentit, segons ha informat la Policia i ha recollit Europa Press, els investigats actuaven amb un modus operandi molt concret. Aquest funcionava de la manera següent: els homes oferien ajuda a les víctimes per pagar el pàrquing, moment en què aprofitaven per veure el pin de la targeta. Llavors, els robaven les carteres i els moneders, i es quedaven amb les targetes i les utilitzaven, en algunes ocasions, per treure diners dels caixers automàtics. D'aquesta manera, a mitjan mes passat es varen incrementar els delictes al parc de la Mar, motiu pel qual els agents varen dur a terme diversos dispositius de vigilància per les zones, així com per les de gran afluència.

La detenció va tenir lloc dimarts passat, quan un dels policies va veure un grup de turistes entrant en un aparcament, i dos individus que varen entrar-hi just darrere. Posteriorment, varen oferir-los ajuda per pagar, seguint la tècnica recurrent.

Així, els agents els varen identificar i detenir com a presumptes autors d'un delicte de grup criminal, robatori i estafa. El tercer implicat va ser detingut al seu domicili. En el cotxe que utilitzaven els detinguts varen trobar-hi diverses ulleres de sol, gorres, paraigües, una cartera, una bandolera i diners en efectiu.

Fins ara s'han pogut esclarir sis delictes, tot i que la investigació continua oberta per determinar si se n'han dut a terme altres. De fet, els homes ja varen ser detinguts a Canàries el mes de gener per un delicte de les mateixes característiques.

stats