Successos
Societat Successos 16/08/2023

Presó provisional sense fiança per l'exbomber de l'Ibanat que ha provocat set incendis

L'home de 61 anys que la Guàrdia Civil va detenir dilluns després d'un dispositiu de vigilància, ha passat a disposició judicial

ARA Balears
1 min
L'home ha estat detingut per la Guàrdia Civil.

L'agent de l'Ibanat de 61 anys detingut per la Guàrdia Civil aquest dilluns per, presumptament, haver provocat set incendis entre els termes municipals de Selva i Caimari, ha passat a disposició judicial aquest dimecres. El jutge ha dictat presó provisional sense fiança per l'exbomber.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, el Servei per a la Protecció de la Natura (Seprona) va començar la investigació el passat 19 de juliol, després de produir-se un incendi a prop del cementiri de Selva, en què els agents varen trobar proves en el focus d'inici del foc que havia estat "clarament intencionat". Després de cinc incendis més, agents de diversos departaments de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Ambient, varen preparar un dispositiu de vigilància entre Selva i Caimari, el qual varen mantenir al llarg de diversos dies amb el suport d'un dron.

La detenció va tenir lloc dilluns quan els agents varen detectar el sospitós en una carretera vigilada, que es va aproximar amb una moto i presumptament va generar un foc en una finca agrícola. Cal recordar que el treballador de l'Ibanat es trobava de baixa, per motius que es desconeixen, i que anteriorment havia participat en els dispositius de prevenció d'incendis, tot i que ara s'encarregava de la vigilància de les àrees recreatives de Mallorca.

stats