Successos

Una banda apunyala cinc joves en un recorregut per diversos carrers de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona desvincula les agressions de les Festes de la Mercè

2 min
Joves a la platja del Bogatell de Barcelona durant la segona nit de festes de la Mercè.

BarcelonaAquesta matinada, al Bogatell, sis persones han acabat ferides per arma blanca, dues d’elles de gravetat. Els fets han succeït pocs minuts abans de les quatre, i s'han iniciat a l’avinguda d’Icària. Diversos joves han acabat apunyalats.

Segons el comissionat de cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcè, es tractaria d’un atac d’una "presumpta banda", d'un "grup salvatge", que s’hauria de desvincular del "funcionament de les Festes de la Mercè". De fet, Marcè considera que són uns fets propis de les dinàmiques de la "nit de Barcelona", que tot sovint passen: "lamentablement, amb més assiduïtat de la que voldríem".

Els Mossos d'Esquadra estan investigant les causes de la baralla. La policia catalana busca els autors de l'apunyalament, que ha deixat cinc víctimes de diversa gravetat: algunes han estat hospitalitzades de gravetat mentre que d’altres han rebut l’alta al mateix lloc dels fets. Els autors de l'agressió han fet un recorregut per diversos carrers de la zona del Poblenou, en el qual han apunyalat diversos joves. El sisè ferit per arma blanca ha sofert l'agressió al barri de Sant Andreu, després d'una disputa amb un altre home. Aquest últim incident no té res a veure amb el que ha passat al Poblenou.

D’altra banda, a l'altra punta de la ciutat, a la Zona Universitària, hi ha hagut un enfrontament d'un grup de joves amb la policia.

Xavier Marcè, comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, aquest dissabte.

Els aldarulls s’han produït a la zona on hi havia un dels concerts de les festes barcelonines, a Menéndez y Pelayo. Hi ha hagut llançament d’objectes i els joves han utilitzat contenidors per dificultar la tasca policial. En el conjunt de la nit, s'han fet 19 detencions en diversos punts de la ciutat.

El líder de Junts a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha carregat amb força contra l'alcalde de la ciutat, el socialista Jaume Collboni. "Els discursos estan molt bé, però la seguretat és bàsica, i seguretat no és actuar quan hi ha aldarulls, sinó prevenir", ha lamentat el també exalcalde, que ha fet una crida al civisme.

Segons les dades del consistori barceloní, 40.000 persones han seguit els concerts de la segona nit de festes a l’escenari de Menéndez y Pelayo, 25.000 a l’escenari del Bogatell i 18.000 al Moll de la Fusta.

stats