Jutjats
Societat Successos 07/01/2023

Un jutge obliga una aerolínia a pagar una compensació per denegar l'embarcament a un bebè que viatjava sense seient

La companyia es va oposar a pagar la indemnització assegurant que el nadó havia viatjat gratis damunt els seus pares

ARA Balears
1 min
Un avió de la companyia Air Europa

PalmaEl Jutjat Mercantil 1 de Palma ha condemnat Air Europa a indemnitzar un bebè, a més dels seus pares, per la denegació d'embarcament en un vol, segons recull Europa Press. El jutge ha estimat la petició dels pares i ha considerat que la compensació als passatgers en cas de denegació o gran retard en un vol s'aplica també al nadó, encara que viatjàs sense seient.

El Reglament exclou de les compensacions els passatgers que viatgin gratuïtament. Per això, l'aerolínia es va oposar a pagar la indemnització assegurant que el nadó havia viatjat gratis damunt els seus pares.

Tot i això, el jutge assenyala que l'aerolínia no ha acreditat aquesta afirmació. De fet, assenyala que "és un fet notori" que la majoria de companyies, a més de les taxes, cobra un preu pel bitllet dels menors de dos anys, i que en concret Air Europa cobra el 10% de la tarifa general per a adults.

A això, el magistrat hi afegeix que el contracte de transport es presumeix onerós i, per tant, correspon a la companyia aèria la càrrega formal de la prova. "És procedent reconèixer el dret de compensació també al passatger menor de dos anys que viatjava sense seient", conclou el jutge, que imposa una compensació de 1.800 euros (600 euros per passatger), més interessos.

stats