Estafa
Societat Successos 26/01/2023

Detenen un home per estafar 3,5 milions en una compra de guants sanitaris que mai arribaren

L'investigat va contractar durant la pandèmia l'entrega d'una partida de guants de nitril per valor de 6,8 milions de dòlars, però el material no es va entregar

ARA Balears
1 min
Un agent de la Policia Nacional

PalmaLa Policia Nacional ha detingut a Eivissa l'administrador d'una societat proveïdora de material sanitari que presumptament va estafar 3.567.046 dòlars durant la pandèmia en comprar guants que mai varen arribar. Segons ha detallat la Policia aquest dijous i ha recollit Europa Press, l'home va contractar l'entrega d'una partida de guants de nitril a una societat estatunidenca per valor de 6.824.604 dòlars, però el material no es va arribar a entregar mai.

La investigació va començar quan l'individu va contractar la compra dels guants, que va ser abonada a través d'una transferència. Els guants no es varen lliurar, i tornà una part dels diners però es quedà la resta, aproximadament 3,5 milions de dòlars.

Per aconseguir enganar la víctima, l'home va falsificar documentació bancària en la qual es mostrava una imatge irreal de solvència que es va mostrar en públic davant notari per generar més confiança en la víctima.

Els diners obtinguts amb la presumpta estafa s'han transferit a societats xineses, motiu pel qual es va sol·licitar informació mitjançant l'emissió de Comissions Rogatòries. Igualment, s'han sol·licitat Comissions Rogatòries al Regne Unit i Ordre Europea d'Investigació a Estònia.

L'investigat, a qui s'imputen delictes d'estafa i falsedat documental, va tornar part dels fons rebuts amb l'objectiu d'evitar o dilatar possibles accions penals.

stats