Succés
Societat Successos 09/09/2022

Detenen la propietària d'un restaurant d'Andratx per tenir empleats sense permís de treball i fer-los dormir al local

Quan els treballadors demanaven un dia de descans, l'empresària els cobrava 30 euros i 15 si era mig dia

ARA Balears
1 min
Inspecció de la Policia Nacional al local d'Andratx precintat.

PalmaLa Policia Nacional ha arrestat una dona de 51 anys, propietària d'un establiment hostaler, per donar feina a cinc persones sense permís de treball, segons ha informat el cos en un comunicat.

Els agents varen rebre una notificació en la qual se'ls informava que aquesta persona tenia un restaurant a Andratx, en el qual hi havia contractades persones sense permís de residència ni de treball. Després d'una inspecció administrativa, la Policia comprovà que al restaurant hi feien feina cinc persones, dues de les quals d'origen xinès i tres de colombianes, quatre de les quals ho feien sense aquests permisos.

A banda d'aquestes irregularitats, els dos xinesos vivien a l'interior del local, en pèssimes condicions de salubritat, i un dels colombians repartia menjar amb el seu vehicle particular sense carnet. A més, quan els empleats li demanaven un dia lliure, l'empresària els cobrava 30 euros pel dia sencer o 15 si era per mig dia.

Durant l'escorcoll, l'hostalera va tractar d'enganyar els agents mostrant-los nòmines d'uns altres treballadors xinesos, però els policies s'adonaren que pertanyien a dues persones diferents de la mateixa nacionalitat. Finalment, dimecres passat es va arrestar l'empresària per possibles delictes contra els drets dels treballadors.

En la inspecció del local també hi participaren funcionaris de la Conselleria de Salut i Consum, que decretaren la suspensió provisional de l'activitat de l'establiment per raons sanitàries. A més, la Policia Nacional va informar els seus col·legues de la Policia Local del municipi de la presència de 12 bombones de gas en una petita estança del restaurant, que estaven connectades a la cuina de tal manera que suposaven un greu risc per a la integritat de les persones.

stats