Successos
Societat Successos 15/08/2023

Detenen dos integrants més de la 'banda del Rolex' per diversos robatoris de rellotges de gamma alta a Calvià

El passat mes de julilol la Guàrdia Civil ja va detenir uns altres tres membres del grup

ARA Balears
2 min
Un dels integrants de la banda va ser interceptat a l'aeroport de Palma

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut dos homes que pertanyen a la coneguda 'banda del Rolex' com a presumptes autors de diversos robatoris amb violència i furts de rellotges d'alta gamma a Calvià. Segons ha informat el cos armat i ha recollit Europa Press, després de detectar la presència de diversos membres de l'organització a l'illa, la Guàrdia Civil va obrir una investigació, arran de la qual el passat mes de juliol es va aconseguir detenir tres membres de la banda, a qui s'acusa de quatre robatoris de rellotges a diferents localitats de Mallorca. Després de passar a disposició judicial, es va decretar presó provisional per als quatre.

Això no obstant, l'activitat del grup no va acabar, sinó que es va intensificar i es va tornar més violenta, ja que arribaren a assaltar les víctimes quan anaven a accedir a l'interior dels seus habitatges i, mitjançant l'ús de violència extrema, aconseguien llevar-los els rellotges.

Així mateix, el cos armat ha explicat que els detinguts estaven especialitzats en el robatori de rellotges mitjançant l''abraçada amorosa'. Aquesta consisteix a acostar-se a les víctimes sol·licitant una adreça i abraçar-les, aprofitant aquest moment per robar el rellotge de polsera. En el cas de no obtenir d'aquesta manera el rellotge, els lladres utilitzaven la violència fins a aconseguir arrancar l'objecte dels canells a les víctimes.

Arran de la investigació, els agents varen poder identificar diversos sospitosos, així com els vehicles que utilitzaven per dur a terme els robatoris. A més, amb la col·laboració ciutadana varen poder determinar que la majoria de les víctimes eren seleccionades en un supermercat de Santa Ponça, per la qual cosa varen dur a terme diversos dispositius de vigilància fins a localitzar alguns membres del grup mentre es preparaven per assaltar una nova víctima.

En aquell moment, els agents varen detenir el membre més violent i actiu de la banda, que ha ingressat a la presó.

D'altra banda, el conductor que esperava el seu company, en veure que l'arrestaven, va fugir. L'endemà va ser interceptat a l'aeroport de Palma un altre dels membres quan intentava fugir de l'illa, fent servir de una identitat falsa.

Actualment se'ls imputen una vintena de robatoris de rellotges d'alta gamma, el valor dels quals ascendiria fins al milió d'euros.

A més dels cinc detinguts, s'han pogut identificar altres membres de la banda. La investigació continua oberta i no es descarta que hi pugui haver més detencions.

stats