Maltracte animal
Societat Successos 12/05/2023

Detenen un home per enverinar una milana reial a Porreres

Anteriorment, ja havien aparegut a la finca altres animals silvestres morts, tot i que no se'n varen poder aclarir les causes

ARA Balears
1 min
Garres de l'au morta

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut un home de 64 anys com a presumpte autor d'un delicte contra la flora i la fauna, concretament, per la mort d'una milana reial. El mes d'abril passat es va localitzar una milana reial en una finca rústica de Porreres. Quan se li va realitzar la necròpsia, es va establir com a causa probable de la mort la intoxicació mitjançant enverinament, motiu pel qual es va obrir una investigació.

Anteriorment, ja havien aparegut a la finca altres animals silvestres morts, tot i que no se'n varen poder aclarir les causes. Aquest dijous, agents del Seprona, acompanyats per agents de Medi Ambient de la Conselleria, varen fer una inspecció a la finca, en una cotxeria i en el domicili del detingut, on es varen intervenir objectes i substàncies prohibides.

Cap de la milana reial

Entre els diferents objectes confiscats, hi ha nombrosos ceps de grans dimensions, gàbies per caçar i xarxes, tots ells prohibits, diversos raticides i pesticides descatalogats i d'alta toxicitat, a més de restes d'ocells rapaços, entre les quals urpes d'ocell rapaç i voltor negre, catalogats dins del conveni Cites amb la màxima protecció. Igualment se li varen intervenir set tortugues mediterrànies, incloses en el llistat d'espècies silvestres en règim de protecció especial, i diversos animals (galls, paons, fures, perdius i un ca).

stats