Succés
Societat Successos 24/06/2022

Detenen un funcionari de Cort per quedar-se els doblers de les multes que cobrava

S'ha constatat que l'arrestat s'hauria apropiat d'uns 5.000 euros

Ara Balears
2 min
Un agent de la Policia Nacional.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut un funcionari de l'Ajuntament de Palma per, presumptament, quedar-se amb els doblers de les multes que cobrava en efectiu. Segons ha informat la Policia Nacional, l'arrestat, quan els ciutadans acudien al seu departament a pagar alguna multa, les cobrava en efectiu, es quedava els doblers i anul·lava l'expedient. Amb aquesta pràctica s'ha constatat que s'hauria apropiat d'uns 5.000 euros.

La investigació es va iniciar arran d'un informe elaborat per la Policia Local de Palma, mitjançant la informació facilitada pels vigilants de seguretat del control d'accessos d'un edifici públic. Pel que sembla, els vigilants s'haurien adonat que diversos ciutadans que havien acudit a un dels departaments per regular el pagament d'alguna infracció sortien per retirar efectiu a algun caixer i tornaven per satisfer el pagament.

Es van posar de manifest irregularitats en el procés de cobrament d'una sèrie de multes pagades des de final de l'any 2021. Fruit d'aquest informe, els agents del Grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics van iniciar la investigació per aclarir els fets i esbrinar el modus operandi emprat pel detingut per perfeccionar la seva operativa irregular.

Gràcies a la col·laboració per part de l'Ajuntament, i també a la informació facilitada per la Policia Local de Palma, la investigació va posar de manifest que el funcionari, quan els ciutadans acudien al seu departament per satisfer el pagament d'alguna infracció pendent, els cobrava amb efectiu les quantitats que devien i s'apropiava il·legítimament i en benefici propi dels doblers dels ciutadans per, posteriorment, anul·lar els expedients administratius corresponents en el sistema informàtic intern de l'Ajuntament.

Els agents van detenir el presumpte autor dimecres i va passar a disposició de l'Autoritat Judicial. Fins ara, queda acreditat que la quantitat defraudada rondaria els 5.000 euros, encara que podria ser força superior.

Per part seva, el regidor d'Hisenda, Innovació i Funció Pública, Adrián García, ha remarcat que "els mecanismes interns de control que existeixen funcionen", i ha volgut deixar clar que "aquesta situació afecta un únic funcionari de la institució dels milers de servidors públics que formen part de l’Ajuntament, que tots ells tenen el nostre suport i respecte".

stats