Successos
Societat Successos 02/01/2024

Denuncien un helicòpter per operacions irregulars a Alcúdia

La Delegació del govern espanyol a les Balears va rebre diverses denúncies per les molèsties causades, així com l'alarma provocada perquè volava molt a prop de les cases

ARA Balears
1 min
Un agent de la Guàrdia Civil

PalmaLa Guàrdia Civil ha denunciat davant l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) un helicòpter que el setembre va fer diverses operacions irregulars en una urbanització d'Alcúdia. Segons ha recollit Europa Press, la investigació, que s'ha duit a terme a través de l'equip Pegaso com a Policia Especialista en Gestió Aeronàutica i Seguretat Operacional, va començar quan la Delegació del govern espanyol a les Balears va rebre diverses denúncies per les molèsties causades i l'alarma provocada perquè l'helicòpter volava molt a prop de les cases.

Una vegada varen identificar els responsables dels fets, els agents de l'equip Pegaso varen constatar irregularitats documentals dels helicòpters, propietat d'una empresa dedicada a activitats turístiques i a escola de vol, així com l'ús comercial d'un helicòpter privat. Cal tenir en compte que per a aquesta activitat s'ha de disposar d'un Certificat d'Operador Aeri (AOC).

A més, la Guàrdia Civil ha assenyalat que no és la primera vegada que l'equip Pegaso informa AESA de denúncies d'aquest tipus, tenint en compte que és molt habitual entre les seves tasques el control de l'aviació general, l'aviació lleugera, el vol de drons i les activitats esportives aèries.

stats