Succés
Societat Successos 08/01/2023

Condemnat un policia per amenaçar un treballador: "Ja t'han atracat i no m'estranyaria que passàs una altra vegada"

L'agent, que estava fora de servei, va ensenyar la placa a l'empleat i va dir-li que "li passarien cosetes"

ARA Balears
2 min
Una benzinera de Palma

PalmaL'Audiència Provincial de les Balears ha confirmat una condemna contra un policia local per haver amenaçat l'empleat d'una benzinera de Calvià, a qui va advertir que "li passarien cosetes", amb al·lusions a un atracament previ, després de mostrar-li la placa de policia durant una discussió mentre estava fora de servei.

L'Audiència ha rebutjat el recurs presentat pel policia contra la sentència dictada per un jutjat d'Instrucció de Palma i ha confirmat una multa de 360 euros i el pagament de les costes. Segons acredita la sentència, l'incident va tenir lloc el 14 de maig del 2022, quan el demandat va anar a proveir-se a una benzinera de Calvià. Segons una testimoni, una altra clienta, en arribar el policia va fer una maniobra indeguda per col·locar-se de les primeres a la fila i accedir a l'assortidor.

L'empleat li va fer un retret per això i el policia, que no estava de servei, li va ensenyar la placa i, a continuació, li va demanar el llibre de reclamacions. Un cop dins la benzinera, l'empleat es va negar a signar la reclamació redactada pel policia. Segons va indicar en el judici la testimoni, el treballador no estava d'acord amb el relat que havia descrit el client i volia redactar ell la seva pròpia versió.

La sentència recull que va dir a l'empleat que "li passarien cosetes", "hi ha gent que s'ho cerca i s'ho mereix", i també: "Ja t'han atracat una vegada i no m'estranyaria que passàs una altra vegada". Aquestes expressions feien referència a un atracament que l'empleat havia patit temps enrere, en el qual havia estat apunyalat. La defensa del policia va impugnar la sentència perquè considerava que no es podia demostrar que havia referit aquestes expressions, però el Tribunal ha rebutjat el seu recurs.

stats