Migracions
Societat Successos 11/09/2022

Arribada massiva de pasteres a les Illes en un cap de setmana: intercepten 22 embarcacions amb 371 persones

Tots els ocupants estan aparentment en bon estat de salut

ARA BALEARS
2 min
Pastera

PalmaLa Delegació del govern espanyol a les Balears ha informat que aquest cap de setmana, entre divendres i diumenge, s'han interceptat un total de 22 pasteres a les costes de les Illes. Així, aquest dissabte, 10 de setembre, varen arribar dotze embarcacions amb 223 persones a bord, que se sumen als 135 migrants que es varen localitzar durant la jornada de divendres, en vuit pasteres diferents, i a la darrera interceptada la matinada de diumenge a Formentera.

Les dues primeres embarcacions d'aquest dissabte varen ser localitzades, passada la una i mitja de la matinada, a Formentera. Les patrulles de seguretat ciutadana varen identificar 10 persones a la zona del Caló i 11 a la platja del Cupinar.

A la mateixa hora, Salvament Marítim va rescatar 12 persones d'origen magrebí al sud de Mallorca, en una zona propera a Cala Figuera (Santanyí). Una hora més tard, a les 02.30 h, es varen rescatar 15 migrants, en aparent bon estat de salut, en una zona propera, al costat del far del cap de ses Salines. A les 03.25 h, el Servei Marítim Provincial va rescatar 15 persones més d'origen magrebí al sud de l'illa de Cabrera.

A les 06.45 h, es va produir una nova entrada irregular per mar territorial d'un total de vuit persones d'origen magrebí, al torrent d'en Barragot, a Santanyí. Poc després, a les 07.20 h, es varen rescatar 19 persones d'origen subsaharià i d'origen magrebí en un aparent bon estat de salut, després d'un incident ocorregut a la mar al sud de Cabrera. Finalment, a les 9.20 h, Salvament Marítim va rescatar 25 persones, d'origen subsaharià i magrebí, al sud de l'illa de Mallorca.

Poc més d'una hora després, a les 10.30 hores, es varen localitzar 21 persones d'una embarcació que va ser interceptada a Cabrera. 15 minuts més tard, a les 10.45 hores, Salvament Marítim va rescatar 15 persones més. A les 12.15 hores va arribar una altra pastera amb 18 persones a bord a Formentera. Finalment, entre les 11.45 h i les 13.45 h varen interceptar dues pasteres més a la pitiüsa menor, amb un total de 54 persones a bord.

Aquest diumenge de matinada, a les 02.35 h, patrulles de seguretat ciutadana han interceptat una altra pastera al Caló (Formentera). A l'embarcació hi viatjaven 13 persones d'origen magrebí, en aparent bon estat de salut.

Trasllat al quarter de Son Tous

La Policia Nacional ha informat que utilitzarà les carpes de l'antic quarter de Son Tous, a Palma, per custodiar els migrants arribats durant les darreres hores a les costes de Mallorca i Cabrera, per poder donar cabuda a totes les persones. Hi seran traslladats després de passar els diferents protocols de la Guàrdia Civil, la Creu Roja i la Policia Nacional.

stats