Societat Successos 21/12/2023

Almenys 16 intoxicacions alimentàries en un col·legi de Palma

Els pares del centre han donat l'alerta arran de diversos casos de nàusees, diarrea i vòmits entre els nins que dimecres varen quedar al menjador

ARA Balears
1 min
El menjador d'una escola

PalmaEl col·legi Maria Antònia Salvà, de Son Sardina, ha notificat aquest dijous almenys 16 intoxicacions alimentàries. Segons han avançat mitjans locals, els pares han donat l'alerta arran de diversos casos de nàusees, diarrea i vòmits entre els nins que dimecres varen quedar al menjador. El centre ha comunicat a la Conselleria de Salut el nombre d'afectats, tot i que la xifra podria augmentar.

Així, el departament de Seguretat Alimentària ha confirmat que es tracta d'un brot que probablement tingui l'origen en el servei de càtering i ha obert una investigació per esclarir els fets. L'aliment que podria haver causat la intoxicació és un arròs caldós. Salut també ha afirmat que la mateixa empresa va donar servei a un segon centre, el de Son Anglada, on no es va arribar a servir el menjar perquè presentava mal aspecte.

Per la seva banda, Educació ha indicat que el CEIP Cas Capiscol també podria ser un possible afectat i tampoc es descarta el CEIP Aina Moll. Salut començarà aquest divendres la investigació i es posarà en contacte amb l'empresa responsable, que no podrà continuar amb la producció fins que no es tanqui la inspecció. En cas que es detectassin possibles irregularitats es podria sancionar l'empresa.

stats