Societat 09/11/2021

Yllanes adverteix Europa de la vulnerabilitat de les Balears davant el canvi climàtic

El vicepresident del Govern ha demanat que s'augmentin els esforços en mesures de mitigació i adaptació a la Mediterrània

ARA Balears
2 min
El conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, durant la seva intervenció.

PalmaEl vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha advertit aquest dimarts que les Illes es troben a l'epicentre dels efectes del canvi climàtic a Europa i ha reclamat a la UE que augmenti els esforços en mesures de mitigació i adaptació a la Mediterrània.

Yllanes ha fet aquesta petició durant el side event 'From policymaking to implementation: regional innovative solutions for climate change adaptation', organitzat per la Unió Europea dins del marc de la COP26. El vicepresident ha explicat que la condició d'illes fa que les Balears siguin especialment sensibles als efectes del canvi climàtic. A més, ha demanat que es posi el focus a la Mediterrània, ja que "és la zona zero del canvi climàtic a Europa i la que més en patirà els efectes".

"El canvi climàtic ja és aquí. Els arxipèlags ja ho estan notant. Els efectes a la mar Mediterrània seran més durs. Mitigar-ne els efectes és capital, i és per això que els darrers anys hem aconseguit grans avanços cap a aquest objectiu. L'adaptació també és fonamental perquè, per molt que accelerem la transició energètica, són molts els efectes que ja vivim", ha destacat Yllanes.

D'altra banda, el vicepresident del Govern ha valorat les mesures que l'Executiu està posant en marxa per tal de poder mitigar aquests efectes del canvi climàtic. En aquest sentit, ha destacat l'aprovació de la pionera Llei balear de transició energètica i canvi climàtic, una llei que, en paraules d'Yllanes, "ens brinda un marc de governança multinivell en el qual intervé cada administració".

El vicepresident també ha explicat el projecte pilot que el Govern està impulsant a Cala Millor. Es tracta d'una iniciativa destinada a adaptar les platges al canvi climàtic. "Aquesta zona turística ha començat a formular propostes per continuar podent mantenir la seva activitat econòmica en el futur", ha dit.

stats