Pesca
Societat 03/09/2022

La Xarxa de Dones de Pesca d’Eivissa serà pionera a les Balears

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ho ha anunciat aquest dissabte en les jornades pel centenari de la Confraria de Pescadors de l’illa

ARA Balears
1 min
Imatge de la taula rodona sobre el paper de la dona a la pesca en el marc de les jornades pel centenari de l’antiga Confraria de pescadors d’Eivissa i Formentera.

PalmaEivissa tindrà la primera Xarxa de Dones de Pesca de les Balears. Així ho ha anunciat aquest dissabte la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, en una taula rodona sobre el paper de la dona a la pesca, en el marc de les jornades pel centenari de l'antiga Confraria de Pescadors d'Eivissa i Formentera.

Segons la consellera, està previst que aquesta xarxa doni el sus aquest mes de setembre. Es tracta d'una iniciativa emmarcada dins els plans d'igualtat del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. La xarxa d'Eivissa serà la primera a crear-se a les Balears perquè, en paraules de De la Concha, "és on s'han mobilitzat més i on hi ha un percentatge més elevat de dones treballant-hi".

Un dels objectius principals d'aquesta iniciativa serà l'associació per augmentar així la presència de la dona dins el món de la pesca. "D'aquesta manera podran conèixer els seus drets i també altres dones en la mateixa situació", ha explicat la consellera. De la Concha ha assenyalat que aquesta organització de dones dins el sector podrà "dialogar amb les administracions per demanar ajudes o formació".

La consellera ha destacat que "la pesca és, dins el sector primari, on la dona té menys presència reconeguda, tot i que sempre hi ha estat present". També ha subratllat que, segons dades del cens de 2019, són un 2% de les tripulacions i un 5% als cursos de Formació Professional de pesca. Per tant, segons De la Concha, aquesta xarxa treballarà per revertir aquestes xifres i "visibilitzar la feina que s'ha fet des de sempre i es fa".

stats