Monarquia britànica

Els Windsor celebren el primer Nadal sense Elisabet II

La família reial britànica torna a la residència de Sandringham després de dos anys sense poder-se reunir

ARA
2 min
La princesa Charlotte, Kate, la princesa de Gal·les, Camilla, la reina consort, el príncep Jordi, el rei Carles III i Guillem, príncep de Gal·les arriben per assistir al servei de l'església del matí del dia de Nadal a St Mary Església de la Magdalena a Sandringham, Norfolk.

BarcelonaLa família reial britànica s'ha reunit aquest diumenge a Sandringham per celebrar el primer Nadal sense Elisabet II. Pels volts de les onze del matí, Carles III i Camil·la han encapçalat el tradicional passeig de la família reial fins a l’església de Santa Maria Magdalena, situada a pocs metres de la seva residència de Sandringham, on des de fa dècades els Windsor es reuneixen per celebrar junts el dia de Nadal. La família britànica ha assistit a la missa de Nadal acompanyats dels veïns de la localitat, una trobada que des de feia dos anys no havien pogut dur a terme per culpa de la pandèmia del coronavirus. 

El príncep Guillem, Kate Middleton i els seus tres fills han acompanyat els reis. També hi han assistit la família de la princesa Anna, els comtes de Wessex i els seus dos fills i les princeses Eugènia i Beatriu de York juntament amb els seus marits. Una altra de les presències destacades ha estat la del príncep Andreu, que des del 2017 no participava en el tradicional passeig. El príncep se n’havia apartat per la seva implicació en el cas Epstein. L’absència més destacada de la trobada ha estat la del príncep Enric i Meghan Markle, que no celebren el Nadal amb la família britànica des del 2018. 

Una imatge d’unitat

En la primera missa de Nadal com a rei d’Anglaterra, Carles III i la seva família han volgut donar una imatge d’unitat. Especialment ho han fet en un moment en què encara es parla del documental Harry i Meghan de Netflix, en què els ducs de Sussex revelen interioritats de la família reial britànica. Tots els membres de la reialesa s'han mostrat especialment somrients a les càmeres. Amb l’elegància que els caracteritza, ha destacat l’abric-vestit de la princesa de Gal·les, amb un majestuós barret de color verd fosc. 

Com marca la tradició, després del servei religiós la família s'ha reunit a la residència de Sandringham per compartir un àpat amb el gall dindi com a ingredient principal. Per acabar la vetllada, han vist junts el discurs en què Carles III es dirigeix als ciutadans del Regne Unit per desitjar-los bones festes i un bon any nou.

stats