Societat 21/07/2019

Vuit vianants varen morir a les Illes el 2018 atropellats en carreteres

Només les Balears, Navarra i la Rioja no varen registrar cap víctima en autopistes o autovies

Ara Balears
1 min
Vuit vianants varen morir a les Illes el 2018 atropellats a carreteres

PalmaVuit vianants varen morir l'any passat a les Illes Balears atropellats per vehicles en vies interurbanes, segons dades de la Direcció General de Trànsit (DGT). Cap dels incidents va ocórrer a les autopistes o autovies, fet que contrasta amb les dades a escala estatal, on el 46% de les víctimes d'atropellaments es varen produir en aquest tipus de carreteres.

El nombre de vianants atropellats mortalment a les vies interurbanes ha crescut un 45% el darrer any, un augment que preocupa la DGT, com també el perfil de la víctima: major de 65 anys, atropellat a la nit i que no usava cap peça reflectora.

El nombre de vianants que perderen la vida tant en vies urbanes com interurbanes ha passat de 351 el 2017 a 386 el 2018, la qual cosa suposa un increment de 35, és a dir, d'un 10%. Però si ens centram en les carreteres interurbanes, la xifra ha passat de 103 a 149, fet que significa una pujada del 45% (46 morts més). I del total de víctimes mortals, 69 varen ser en autopistes i autovies i 80 en carreteres convencionals, amb una pujada del 41% i del 48%, respectivament.

En comparació amb altres països, Espanya té una proporció superior de vianants morts a la carretera. Hi deu tenir a veure el bon temps i el costum en molts pobles de sortir a passejar-hi.

Per comunitats autònomes, al capdavant de les que registren més persones mortes per atropellament en vies interurbanes el 2018 hi són el País Valencià, Catalunya i Galícia.

stats