Violència feixista

Vuit detinguts per l'agressió d'un grup d'extrema dreta a un col·lectiu antifeixista de Castelló de la Plana

En l'atac haurien participat una trentena de persones armades amb pals i altres objectes

ARA
2 min
Membres dels centre social la Cosa Nostra de Castelló de la Plana a les portes de la seva seu.

ValènciaLa Policia Nacional ha detingut vuit persones per la seva presumpta implicació en l'agressió grupal que va tenir lloc el 2 de març a Castelló de la Plana. En l'atac va resultar ferit de gravetat un home de 32 anys de Vila-real, que va estar ingressat durant tres dies en la Unitat de Vigilància Intensiva de l'Hospital General de la ciutat. Així ho ha avançat el diari Mediterráneo i ho ha pogut confirmar l'ARA de fonts de la investigació.

L'atac s'hauria produït contra el col·lectiu antifeixista la Cosa Nostra i hi haurien participat una trentena de persones vinculades a l'extrema dreta que haurien acudit armades amb pals i altres objectes. De fet, i segons ha indicat la SER, els efectius policials haurien trobat un bat de beisbol en les proximitats de la seu de l'entitat feixista. A més de l'home que va necessitar ser hospitalitzat, almenys una dotzena de persones més van resultar ferides.

L'agressió es va produir durant el primer cap de setmana de les festes de la Magdalena, i segons el col·lectiu la Cosa Nostra, es tracta d'un atac ultra amb un rerefons ideològic. Així ho va expressar l'entitat mitjançant el seu compte a la xarxa social X, quan va culpar de l'agressió "l'incendiari regidor" de Seguretat i Emergències i dirigent de Vox, Antonio Ortolá, a qui van qualificar de "màxim responsable de tots els incidents ocorreguts".

Posteriorment, el polític i membre de l'equip de govern de la ciutat va negar les acusacions i, mitjançant una publicació en la mateixa xarxa social, va condemnar l'atac. "Per si hi ha algun eixelebrat al qual li queda el mínim dubte: la meua total repulsa a l'agressió violenta; el meu profund desig que tot el pes de la llei caigui sobre els agressors; i abans de res, que el lesionat es recuperi com més prompte millor". 

Des de la Cosa Nostra han afirmat que l'objectiu dels presumptes atacants era arribar a la seu de l'entitat, situada a escassos metres del lloc on va tenir lloc l'agressió, i on l'associació estava celebrant una festa.

stats